header-4

Sponsoren

Sponsormogelijkheden

Sponsoren zijn zeer belangrijk om de vereniging voldoende armslag te geven om activiteiten te organiseren. Binnen Cycle Sport Groningen willen we graag zodanig met sponsoren omgaan dat de sponsoring niet ophoudt bij het leveren van een zak geld, maar er zowel voor de sponsor als voor de vereniging meerwaarde ontstaat. We hebben daarom een aantal uitgangspunten met betrekking tot sponsoring:

 • Het algemene uitgangspunt is dat de vereniging zoveel mogelijk onafhankelijk moet zijn van sponsoring. Om die reden zorgt het bestuur dat er voldoende financiële reserve is om het eventueel wegvallen van een sponsor op te kunnen vangen. Daarnaast zijn de primaire activiteiten van de vereniging, zoals het verzorgen van trainingen en deelname aan wedstrijden en cyclo’s zodanig begroot dat deze uit contributiebijdragen betaald kunnen worden.
  Dat neemt niet weg dat sponsorbijdragen wel een wezenlijk onderdeel van de begroting vormen. Dankzij de sponsorbijdragen kan de vereniging diverse extra’s bieden zoals clinics, trainingskampen en clubkleding tegen een gereduceerd tarief en soms zelfs gratis.
 • Een ander uitgangspunt is dat we hechten aan continuïteit in sponsoring. We hebben liever een minder grote sponsor die zich voor een aantal jaren aan de vereniging wil binden dan een grotere sponsor voor een korte periode. Dat blijkt ook uit de huidige sponsoren, het gros daarvan is al sinds de oprichting in 2004 als sponsor aan de vereniging verbonden.
 • Een derde peiler in het sponsorbeleid is dat de vereniging en de sponsor bij elkaar moeten passen. Cycle Sport Groningen staat voor een ontspannen vereniging waarbinnen ruimte is voor breedtesport en persoonlijke topprestaties. De vereniging richt zich voornamelijk op wedstrijdrijders op Amateur-niveau en op cyclorijders. Het segment daarboven (de elite-renners) en daaronder (de toerders) zijn welkom binnen de vereniging maar vormen geen specifieke aandachtsgroep. Verder is kenmerkend voor de vereniging dat we door middel van gerichte trainingen alle leden faciliteren om zoveel mogelijk uit hun persoonlijke potenties te halen. Niet iedere fietser zal een topwielrenner worden, wel kan iedere fietser de optimale prestaties bij zijn of haar eigen niveau opzoeken. Cycle Sport Groningen biedt daarvoor de mogelijkheden.
  De sponsoren die we zoeken moeten zich in deze aanpak kunnen herkennen

We kennen twee vormen van sponsoring, namelijk de clubsponsoren en sponsorleden.

Clubsponsoren

Clubsponsoren zijn de grotere sponsoren. Ze krijgen onder andere een vermelding op de kleding, presentatiemogelijkheden op de website en de mogelijkheid om binnen het clubblad en bij evenementen van de vereniging te adverteren. Clubsponsoren gaan een overeenkomst aan voor minimaal 3 jaar

Mini sponsoren

Nieuw is de mogelijkheid om mini sponsor te worden. Dit is vooral interessant voor ondernemers die zowel zakelijk als op de fiets ambities koesteren maar opzien tegen grote sponsoruitgaven. Mini sponsor worden kost slechts € 150 per jaar en is mogelijk voor leden. Net als bij een normaal lidmaatschap kan het jaarlijks worden opgezegd. Tegen het eind van ieder jaar wordt u daar op geattendeerd zodat u nooit tegen onverwachte kosten aanloopt. Wat ontvangt u als mini sponsor?
Allereerst krijgt u alle voordelen van het normale lidmaatschap van CSG zoals:

 • De mogelijkheid om aan de trainingen deel te nemen. De trainingen worden in verschillende niveaugroepen gegeven zodat deze zowel voor de geoefende als de iets minder getrainde fietser interessant zijn
 • Toegang tot het ledendeel van de website met bijvoorbeeld actuele trainingsschema’s
 • Toegang tot de CSG activiteiten zoals clinics, feestavonden, clubkampioenschappen en trainingsweekenden
 • Regelmatige updates met verenigingsnieuws en periodiek een hoogstaand clubblad.

Daarnaast zijn er voor de mini sponsoren extra zakelijke faciliteiten:

 • Vermelding van uw bedrijfslogo en link naar uw website op de CSG-website
 • Vermelding van uw bedrijfslogo in het clubblad van de vereniging
 • De kosten voor de sponsoring zijn deels aftrekbaar van de belasting

Wilt u meer weten over clubsponsoring of wil je als lid mini sponsor worden? Neem dan contact op met het bestuur.