header-5

Aanmelden

Heb je interesse om lid te worden? Dan vind je hier wat praktische informatie.

Kosten

Contributie

Het lidmaatschap van Cycle Sport Groningen loopt per kalenderjaar. De contributie bedraagt € 100 per lid. Wanneer er meerdere leden op hetzelfde adres lid zijn, dan betalen de volgende leden € 65 per lid. Het is ook mogelijk om donateur te worden voor minimaal € 30 per jaar. Als donateur ontvang je alle clubinformatie en kun je meedoen aan activiteiten. Je kunt alleen geen licentie via de vereniging aanvragen en je kunt niet structureel met de clubtrainingen meetrainen.

Licentie

Een licentie is bij Cycle Sport Groningen niet verplicht maar bij de meeste wedstrijden wel nodig, voor wedstrijden als de tijdritjes van WV Snits of de donderdagavondkoersjes op de wielerbaan is geen licentie nodig. Nadat je lid bent geworden kun je via de KNWU je licentie aanvragen. De verschillende licentievormen, wedstrijdmogelijkheden en kosten staan hier vermeld. Bij Cycle Sport Groningen hebben de meeste wedstrijdrijders meestal een amateur of sportklasse licentie. Vanaf 2011 zijn alle leden automatisch ook basislid van de KNWU en daarmee WA verzekerd tijdens trainingen of clubactiviteiten.

Clubkleding

Clubkleding is verplicht wanneer je wedstrijden rijdt, voor de overige leden is clubkleding niet verplicht maar de ervaring leert dat vrijwel iedereen de kleding aanschaft. Op het ledendeel van de site is een bestelformulier waarmee je de kleding kunt bestellen en waarop de actuele prijzen staan. Als indicatie: een shirt korte mouw kost € 40, een shirt met lange mouw € 50 en een korte broek met hoogwaardige zeem € 50.

Traingen en niveau

Uitgebreide informatie over de trainingen vind je op de trainingenpagina. Wanneer je overweegt lid te worden kun je eerst een paar keer meetrainen.
De trainingen worden gegeven in verschillende niveaugroepen, waardoor ze zowel voor wedstrijdgerichte rijders als voor fanatiekere toer- en cyclorijders geschikt zijn. Als basisniveau gaan we er vanuit dat je na een aantal keren meetrainen een tocht van zo’n 80 kilometer in de groep met een snelheid van 30 tot 35 kilometer mee kunt rijden. Wanneer je begint met het volgen van clubtrainingen en nog niet erg getraind bent dan kun je het beste met de dinsdagtrainingen beginnen. Dan wordt er vaak op een klein rondje gereden zodat je eenvoudig een ronde kunt laten lopen.

Aanmelden

Ga naar het aanmeldformulier om je aan te melden

Je krijgt na je aanmelding een informatieblad voor nieuwe leden toegestuurd en een inlogcode voor het ledendeel van de site. Via de KNWU krijg je een inlogcode en instructies om een licentie aan te kunnen vragen.