Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Waar en wanneer vindt het DK Tijdrijden 2018 voor District Noord plaats?

Het DK wordt georganiseerd op donderdagavond 7 juni 2018 in Zeijen (Drenthe)

Hoe laat moet ik starten?

De startlijsten worden op dinsdag 5 juni gepubliceerd. Het is voor alle deelnemers dan ook noodzakelijk om je vooraf online in te schrijven. De ICW tijdrit voor KNWU-basisleden en NTFU leden heeft 60 startplekken tussen 18:00 en 19:00. Het officiële DK, dus voor alle renners met wedstrijdlicentie, start vanaf 19:00 uur.

Waar kan ik me inschrijven?

Alle renners met een wedstrijdlicentie schrijven zich op de gebruikelijke wijze in via de KNWU site voor het Districtskampioenschap. KNWU-basisleden en NTFU-leden schrijven zich via de CSG-website in voor de ICW tijdrit.

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

De uiterste inschrijfdatum op de KNWU-site voor het DK is 29 mei 2018. De uiterste inschrijfdatum voor de ICW-tijdrit op de CSG-website is 4 juni 2018.

Kan ik me op 7 juni ter plaatse nog inschrijven?

Nee, in verband met het opstellen en publiceren van de startlijsten is het alleen mogelijk om deel te nemen als je je vooraf online inschrijft. Dit kan tot en met dinsdag 29 mei voor het DK (licentiehouders) en tot en met maandag 4 juni 2018 voor de ICW wedstrijd (KNWU-basisleden en NTFU leden).

Ik heb geen wedstrijdlicentie, kan ik toch starten?

Ja, dat kan als je basislid bent van de KNWU, of als je lid bent van de NTFU. Ben je van geen van beide lid, dan ben je niet verzekerd en kun je niet deelnemen. Bij de rugnummeruitgifte dien je je lidmaatschapspas af te geven. Die krijg je weer terug als je je startnummer inlevert. Geen pas = geen startnummer = niet starten.

Ik heb als niet-licentiehouder geen eigen MyLaps transponder voor de tijdregistratie? Wat nu?

Wanneer je je als niet-licentiehouder inschrijft via de CSG website, kun je in het inschrijfformulier aangeven of je wel of niet in het bezit bent van een MyLaps transponder. Voor de inschrijvers zonder eigen transponder zijn er leen-transponders beschikbaar bij de rugnummeruitgifte. 

Ik woon in of rondom Zeijen, of ik moet op 7 juni in Zeijen of ergens aan het parcours zijn. Kan ik op mijn plaats van bestemming komen?

Ja dat kan. Uitgangspunt is dat alle adressen bereikbaar blijven. Wel wordt er eenrichtingsverkeer ingesteld op het parcours en zullen er enkele korte omleidingsroutes gelden. Er worden verkeersregelaars ingezet die u ter plaatse te woord kunnen staan en kunnen helpen uw bestemming te bereiken. Wij vragen, in het belang van de veiligheid van de renners, om uw medewerking en begrip. Er is een aparte pagina met informatie over de verkeerssituatie.

Onze sponsoren