Verkeerssituatie

Verkeerssituatie op 22 mei 2019

Om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen is er tijdens de tijdrit een aangepaste verkeerssituatie van kracht. Op het parcours wordt éénrichtingsverkeer ingesteld, zodat verkeer altijd in dezelfde rijrichting rijdt als de renners. Adressen aan het parcours zijn dus bereikbaar, maar in sommige gevallen alleen via een aangepaste route. Op deze pagina vindt u alvast hoe de verkeerssituatie er tijdens de wedstrijd precies uitziet. Langs het parcours zullen ook bewonersbrieven verspreid worden met informatie voor aanwonenden. Op 22 mei worden er verkeersregelaars ingezet die u ter plaatse kunnen helpen uw bestemming te bereiken. We hopen op uw medewerking en begrip. 

Heeft u op voorhand al vragen, dan kunt u deze stellen via secretaris@cyclesportgroningen.nl

Doorgaand verkeer

 - Doorgaand verkeer tussen Zeijen en Donderen kan gebruikmaken van de route via Vries en Ubbena

 - Doorgaand verkeer van Zeijen naar Peest kan gebruik maken van de route Zuiderstraat >  Schaapdijk.  Hierbij wordt over het parcours gereden. Verkeersregelaars ter plekke voorzien u van instructies

 - Doorgaand verkeer van Peest naar Zeijen maakt gebruik van de route Hoofdweg > Peesterweg > Hoofdstraat. Hierbij wordt deels over het parcours gereden. Verkeersregelaars ter plekke voorzien u van instructies

 - Rondom Zeijen en het parcours zijn de wegen Noordscheveld, Roozand, Zuurschelanden, Zeijerlaar, Wierbroeken, Hooidijk, Vriezerhoek, Oosterweg, Oude Norgerweg en Westerseveld gestremd voor doorgaand verkeer.

Lokaal verkeer en aanwonenden van het parcours

- In het dorp (Zeijen) zijn alle adressen ten zuiden van de kruising Hoofdstraat-Zuiderstraat normaal bereikbaar

- Adressen aan de Noorderstraat, Esstraat, Middenstraat, Oude Norgerweg en Brinksteeg zijn bereikbaar via de route Hoofdstraat > Noorderstraat. Zie ook het detailkaartje onderaan deze pagina.

- Lokaal verkeer dat een adres aan het parcours wil bereiken, kan op een aantal plaatsen het parcours in de rijrichting van wielrenners berijden. U wordt ter plekke geholpen door verkeersregelaars. We verzoeken u vriendelijk uw route zo te plannen dat u zich zo kort mogelijk op het parcours bevindt.

- Lokaal verkeer dat een adres aan het parcours wil verlaten, wordt verzocht achter een passerende renner aan het parcours in de rijrichting op te draaien. Let erop dat er voldoende tussenruimte met de volgende renner is; wacht eventueel een extra passerende renner af. Haal renners beslist niet in en verlaat bij de eerste mogelijkheid het parcours. 

DKTT2019_-_verkeer.png
De verkeerssituatie rondom Zeijen op 22 mei 2019
kaartje_Zeijen_dorp.jpg
De wegen in het groen gearceerde gebied zijn normaal bereidbaar

Onze sponsoren