Vereniging

Cycle Sport Groningen (CSG) is een jonge wielervereniging uit de stad Groningen. Het profiel van de vereniging ligt tussen een toerclub en een wedstrijdvereniging in. De trainingen worden gestructureerd en op verschillende niveau’s gegeven. Het niveau van sommige groepen is hoog, maar er is ook zeker een instapniveau. Er wordt evenveel aandacht gegevens aan wedstrijdrenners, cyclorijders, tijdrijders of mensen die alleen naar de trainingen komen.

Wedstrijdrijders
Er zijn ongeveer 25 leden met een wedstrijdlicentie. Dit kan een amateur- of een sportklasselicentie zijn. Vanuit de vereniging wordt gezamenlijke deelname aan wedstrijden gestimuleerd. Je bent echter vrij om zelfstandig aan elke wedstrijd mee te doen. Er is geen verplicht programma. Meer over wedstrijden rijden lees je op deze pagina.

Tijdrijders
Ondanks haar jonge bestaan heeft Cycle Sport Groningen al een behoorlijke naam opgebouwd als tijdrijdersvereniging. Al een aantal jaren worden er, in verschillende categorieën, titels veroverd bij districts-, nationale- en zelfs wereldkampioenschappen. Tijdrijders voelen zich binnen de vereniging dan ook goed thuis. Tussen de leden is volop uitwisseling van ervaringen. Op woensdagavond is een specifieke tijdrittraining.

Cyclorijders
Kenmerkend voor de vereniging is dat het rijden van cyclo’s gelijkwaardig is aan de wedstrijden. In de trainingen wordt gericht naar een aantal cyclo’s toegewerkt die door de cyclocommissie zijn geselecteerd. De vereniging faciliteert in de deelname aan deze cyclo’s. Het mooie van cyclo’s is dat iedereen op zijn eigen niveau daarin optimaal kan presteren. Een deel van onze cyclorijders combineren het met wedstrijden en richten zich op een zo hoog mogelijke klassering, anderen hebben als doelstelling een voor hun niveau optimale tijd neer te zetten.

Dames
Vanaf 2015 bieden we specifieke trainingen aan voor dames. Deze trainingen richten zich op elk niveau en zijn dus ook interessant voor dames die met fietsen beginnen en de drempel om met mannen mee te fietsen nog wat te hoog vinden. Meer info vind je hier.

MTB-ers en cyclocrossers
Vanaf oktober is er een wekelijkse off-road training. Deze zijn ideaal om je techniek te verbeteren. Er wordt aandacht besteedt aan klimmen, dalen, obstakels en bochten. In de weken dat er een MTB-tocht is in de buurt doen we daar gezamenlijk aan mee.

Heb je interesse in deze dynamische vereniging? Neem dan contact op via het contactformulier.