In Memoriam: Harrie Doesburg


Harrie Doesburg
Kropswolde, 3 mei 1948
Groningen, 17 december 2018


Maandagavond laat bereikte ons het verdrietige nieuws dat CSG-lid Harrie Doesburg is overleden in het bijzijn van zijn dierbaren.

Harrie was reeds enige tijd ziek en heeft helaas de strijd moeten staken; een DNF, om in wielertermen te spreken. Een DNF in de laatste strijd van zijn leven, na een zeer fraai palmares opgebouwd te hebben zowel naast als op de fiets.

Harrie schaatste al vele decennia zeer verdienstelijk. Zo behaalde hij o.a. wereldtitels schaatsen bij de masters in Calgary (2007) en Baselga di Piné (2010). Tevens won hij het WK sprint in Berlijn (2011) en werd hij afgelopen winter op bijna 70-jarige leeftijd nog Nederlands kampioen bij de masters.

Harrie werd al in 2004 - het oprichtingsjaar - lid van Cycle Sport Groningen en naast fanatiek fietser manifesteerde hij zich met name als meer dan verdienstelijk tijdrijder. Hij won in 2010 het DK tijdrijden bij de masters 50+ en behaalde in 2014 en 2015 nog een zilveren medaille in dezelfde categorie.

Harrie was reeds jaren een gewaardeerd en fanatiek CSG-lid, altijd goedlachs en altijd geïnteresseerd in de renner/ster die naast hem fietste op training. Zijn aanstekelijke enthousiasme en motivatie om op latere leeftijd voortdurend het beste uit jezelf te halen was een voorbeeld voor velen. Harrie laat een vrouw en 2 kinderen na.

We herinneren ons Harrie als een fijn en warm persoon, een geweldig sportman en een gewaardeerde clubgenoot. We willen via deze weg alle nabestaanden, familie en vrienden veel sterkte toewensen.


Het bestuur


Leden en fietsvrienden die Harrie een laatste groet willen brengen en/of de nabestaanden hun steun willen betuigen, zijn uitgenodigd om het leven van Harrie te gedenken tijdens een informele bijeenkomst in de Buitensociëteit Paterswoldsemeer.

Datum en tijd: Zaterdag 22 december, 11:00 - 13:30 uur.

Adres: Meerweg 227 te Haren.


Correspondentieadres:
Familie Doesburg
Ossenmarkt 9
9712 NZ Groningen

      

Harrie_Doesburg_zw.jpg

Onze sponsoren