Over Cycle Sport Groningen

Prestatiegericht fietsen in een ontspannen sfeer

Cycle Sport Groningen (CSG) is een jonge wielervereniging uit de stad Groningen. De leden zijn zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van 20 tot boven de 60 jaar, die gericht trainen voor:

  • wedstrijden op Amateur- en Sportklasse niveau
  • serieuze toertochten als Luik-Bastenaken-Luik
  • cyclosportieve tochten als de Marmotte of de Dolomieten Maraton

Het profiel van de vereniging ligt tussen een toerclub en een wedstrijdvereniging in. De trainingen worden gestructureerd en op verschillende niveau’s gegeven. Het niveau van sommige groepen is hoog, maar er is ook zeker een instapniveau. Er wordt evenveel aandacht gegevens aan wedstrijdrenners, cyclorijders, tijdrijders of mensen die alleen naar de trainingen komen.

Wedstrijdrijders

Er zijn ongeveer 35 leden met een wedstrijdlicentie. Dit kan een amateur- of een sportklasselicentie zijn. Naast individuele deelname aan wedstrijden wordt vanuit de vereniging gezamenlijke deelname aan wedstrijden gestimuleerd.

Tijdrijders

Ondanks haar jonge bestaan heeft Cycle Sport Groningen al een behoorlijke naam opgebouwd als tijdrijdersvereniging. Al een aantal jaren worden er, in verschillende categorieën, titels veroverd bij districts-, nationale- en zelfs wereldkampioenschappen. Tijdrijders voelen zich binnen de vereniging dan ook goed thuis. Tussen de leden is volop uitwisseling van ervaringen. Op woensdagavond is een specifieke tijdrittraining.

Cyclorijders

Kenmerkend voor de vereniging is er van oudsher een groep leden is die regelmatig deelneemt aan cyclosportieven. De vereniging faciliteert in de deelname aan deze cyclo’s. Het mooie van cyclo’s is dat iedereen op zijn eigen niveau daarin optimaal kan presteren. Een deel van onze cyclorijders combineren het met wedstrijden en richten zich op een zo hoog mogelijke klassering, anderen hebben als doelstelling een voor hun niveau optimale tijd neer te zetten.

Dames

Vanaf 2015 bieden we specifieke trainingen aan voor dames. Deze trainingen richten zich op elk niveau en zijn dus ook interessant voor dames die met fietsen beginnen en de drempel om met de mannen mee te fietsen nog wat te hoog vinden. Meer info over CSG-dames vind je hier!

Toerfietsers

CSG richt zich niet specifiek op toerfietsers, maar iedereen die met gericht trainen zijn/haar prestaties wil verbeteren is welkom. Verwacht bij ons geen toerritten met koffie-en-apppelgebak. Die zijn af en toe wel erg gezellig en aan het einde van het seizoen zit ook die koffiestop er soms in.

ATB-ers / crossers

Vanaf oktober is er een wekelijkse off-road training. Daarnaast doen we gedurende de herfst- en wintermaanden gezamenlijk mee aan veldtoertochten voor de crosser.

Onze sponsoren