Over Cycle Sport Groningen

Prestatiegericht fietsen in een ontspannen sfeer

Cycle Sport Groningen (CSG) is een jonge wielervereniging uit de stad Groningen. De leden zijn zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van 18 tot boven de 60 jaar, die gericht trainen voor:

  • wedstrijden op Amateur- en Sportklasse niveau
  • serieuze toertochten als Luik-Bastenaken-Luik
  • cyclosportieve tochten als de Marmotte of de Dolomieten Maraton

Het profiel van de vereniging ligt tussen een toerclub en een wedstrijdvereniging in. De trainingen worden gestructureerd en op verschillende niveau’s gegeven. Het niveau van sommige groepen is hoog, maar er is ook zeker een instapniveau. Er wordt evenveel aandacht gegevens aan wedstrijdrenners, cyclorijders, tijdrijders of mensen die alleen naar de trainingen komen.

Wedstrijdrijders

Er zijn ongeveer 30 leden met een wedstrijdlicentie (m/v). Dit kan een amateur- of een sportklasselicentie zijn. Naast individuele deelname aan wedstrijden wordt vanuit de vereniging gezamenlijke deelname aan wedstrijden gestimuleerd.

Tijdrijders

Ondanks haar jonge bestaan heeft Cycle Sport Groningen al een behoorlijke naam opgebouwd als tijdrijdersvereniging. Al een aantal jaren worden er, in verschillende categorieën, titels veroverd bij districts-, nationale- en zelfs wereldkampioenschappen. Tijdrijders voelen zich binnen de vereniging dan ook goed thuis. Tussen de leden is volop uitwisseling van ervaringen. Op woensdagavond is een specifieke tijdrittraining.

Cyclorijders

Kenmerkend voor de vereniging is er van oudsher een groep leden is die regelmatig deelneemt aan cyclosportieven. De vereniging faciliteert in de deelname aan deze cyclo’s. Het mooie van cyclo’s is dat iedereen op zijn eigen niveau daarin optimaal kan presteren. Een deel van onze cyclorijders combineren het met wedstrijden en richten zich op een zo hoog mogelijke klassering, anderen hebben als doelstelling een voor hun niveau optimale tijd neer te zetten.

Instappers

Bij CSG rijden ongeveer 50 dames en 150 heren, variërend van recreatief tot bloedfanatiek. Voorheen was er een specifieke damestraining, maar inmiddels zijn alle trainingen gemengd. Op donderdagavond is er een "instaptraining", waar behalve voor conditie ook aandacht is voor techniek. Meer info over deze training vind je hier.

Toerfietsers

CSG is weliswaar lid van de NTFU maar richt zich niet specifiek op toerfietsers. Bij CSG is iedereen welkom die met gericht trainen zijn/haar prestaties wil verbeteren. Verwacht bij ons geen wekelijkse toerritten met koffie-en-apppelgebak. Koffieritjes zijn zeker gezellig, maar beperken we tot de seizoensopening en -afsluiting.

ATB-ers / crossers

Vanaf oktober organiseren we regelmatig off-road trainingen en clinics. Daarnaast doen we gedurende de herfst- en wintermaanden gezamenlijk mee aan veldtoertochten en ICW's voor de crosser en/of MTB.

Onze sponsoren