Tijdrijden

Cycle Sport Groningen staat al sinds jaar en dag bekend als een "tijdrijdersvereniging". Vanzelfsprekend doen en zijn we meer dan dat, maar het valt niet te ontkennen dat tijdrijden een grote tak binnen onze club is. Vanaf de eerste jaren na oprichtingen zijn onze leden geïnteresserd in de pure snelheid en brute kracht die tijdrijden vereist. Men ging op zoek naar "marginal gains" in een tijd dat aero-helmen nog niet ingeburgerd waren en dus trok een aantal leden een badmuts over de helm. Daarnaast werd driftig gespeurd op internet naar specifieke trainingen, bikkelharde tacx-sessies en werd voor de spiegel geëxperimenteerd met de houding op de fiets. Tenslotte is tijdrijden natuurlijk een eerlijke discipline, de sterkste wint. Geen excuses, de klok spreekt en liegt niet.

Er is een wekelijkse tijdrittraining op woensdagavond. Elk jaar wordt er een CSG tijdritcompetitie georganiseerd voor leden en donateurs. Dit alles om te schitteren in tijdritten door heel het land en zelfs in het buitenland. Zo heeft Cycle Sport Groningen inmiddels een rijke historie met vele titels én medailles op het DK, NK en zelfs WK tijdrijden voor amateurs en sportklasserenners (m/v).

Cycle Sport Groningen organiseert jaarlijk een eigen tijdritcompetitie, de ploegentijdrit in Lageland (Ready2Race) en bovendien hebben we een aantal keer het DK tijdrijden in Zeijen georganiseerd. Zie hiervoor o.a. de speciaal ingerichte evenementpagina: https://www.cyclesportgroningen.nl/dk-tt-2018


Onze sponsoren