Verslag CSG Dames Klim-clinic 2020

Super gaaf - helemaal kapot - clinic VAM berg


Sinds drie weken ben ik lid van CSG en vandaag (26-9) zou een bijzondere dag worden. Mijn eerste duurrit ervaring (en dan ook nog met klimwerk) bij de club.

Om 7.30 ging de wekker. Ik heb gebasketbald/getennist en dan hoef je pas later op de dag in actie te komen. Dit was dus al anders dan ik gewend ben. Ik vreesde voor een lange dag. Ik was zenuwachtig over wat ik aan zou moeten trekken, wat ik van te voren moest eten en of mijn benen het wel aan zouden kunnen. Ik heb nooit langer dan 100 km op een fiets gezeten dus ik maakte me wat zorgen of het wel goed zou komen. De dames waren erg lief en gelukkig zagen zij het wel goed komen met mij. Dat hielp.

Ik heb lekker achterin de groep naar de VAM berg mee kunnen rijden, fijn in de luwte. Hierbij zag en merkte ik wel dat er een verschil is tussen fietsen en écht fietsen. Ongelofelijk hoe goed en makkelijk al die dames fietsen. Heel veel respect voor hun. Al keuvelend doorfietsen alsof het niets is. Echt heel knap.

Aangekomen bij de ‘col du VAM’ had ik besloten dat ik eenmaal omhoog zou gaan en dan niet meer, omdat ik ook nog terug zou moeten fietsen. Tijdens de clinic van Nicky en Danielle over hoe we deze “berg” zouden moeten bedwingen, heb ik veel geleerd over afdalen en positie op de fiets. Grappig dat je je hele leven fietst (op een stadsfiets) maar eigenlijk helemaal niet kan fietsen.

Na 1x omhoog te zijn gefietst was het wel zwaar maar ik wilde me niet laten kennen. We ‘mochten’ in totaal 4 x naar boven, inclusief de laatste beklimming over de kasseien. Onder het motto van; nu we er toch zijn!

Na de clinic kwamen mijn kwaliteiten meer naar voren; drankje, hapje taart en gezelligheid J. Na een gezellige break hebben we de fietsen weer aan geslingerd en zijn we terug naar Groningen gepeddeld. Het was afzien, maar ik ben thuis gekomen. Veel dank aan iedereen voor de mentale support gedurende de dag. Zonder jullie had ik het zeker niet gered.

Het was een geweldige ervaring, met een overwinning op mezelf. Best een beetje trots. Daniëlle en Nicky, super bedankt voor de clinic!!


Groetjes Frederique

IMG_2439.jpg
IMG_2647.jpeg
20200926_120310.jpg

Onze sponsoren