Verslag CSG Ladies Ride 2018

Een beetje fietser heeft ze gezien. Die zeventien in knalblauwe tricots gehulde wielrensters die zaterdag 18 augustus de provincie doorkruisten. Ze namen deel aan de CSG Women Only Lauwersoog Toertocht. Of zoiets. Vlak voor de start in het Stadspark bleek één van de wegkapiteins nog gescheiden te zijn van haar fiets en repte zich om zo snel mogelijk een inhaalpoging te starten. Geen probleem want wie Den Ham, Saaksum, Electra zegt, kan de route naar Zoutkamp blindelings vinden. Groep 1 met geladen Garmin voorop, groep 2 hoefde slechts het spoor te volgen. Dus toen we via Zuidhorn naar Gaarkeuken fietsten, schakelden we moeiteloos over op Grijpskerk en Lauwerszijl.


Een beetje fietser reageert op Strava dat we niet alleen te zien waren, maar ook te horen. Dat is mooi want menig wandelend of fietsend stel ging vrolijk groetend voor ons aan de kant. Allemaal onderdeel van een social ride. Bijpraten na de vakantie, kennismaken met nieuwe leden en voor iedereen vol te houden. Maar ook kilometers maken en dus volgde er vanaf Zoutkamp een retourtje Lauwersoog. De wind die deze zomer toch vaak uit noordelijke richtingen waaide, kwam nu weer oer-Hollands uit het Zuidwesten en gaf de terugweg naar Garnwerd aan Zee niet cadeau.


Een beetje hoogzwangere fietster die zo’n tocht mede-organiseert, regelt een mooie plek op het terras en een heerlijk lunch. Goed geregeld! Geweldig leuk dat we met zo’n mooi cluppie vrouwen de passie voor het wielrennen delen. Ook met degenen die er niet bij konden zijn. Van kilometervreter tot mooiweerfietser en van tijdrijder tot berggeit. En er zijn nog altijd nieuwe dames die zich aansluiten.


Oja, een beetje wegkapitein die iets later haar fiets te pakken krijgt, die jast ‘m gewoon in d’r uppie (uiteraard zoal afgesproken via Electra) naar Lauwersoog. Blijkt achteraf daar voor de groepen uit te zijn aangekomen en zoekt nog wat verder de provincie in. Om vervolgens bij de lunch herenigd te worden met de rest. Ook solo staan we dus allemaal prima ons mannetje.


Het seizoen is nog niet voorbij. Met de Criquelion, het clubweekend, de NCK en de Red Bull Kop-over-Kop staan er nog mooie evenementen op de kalender. Waar het blauwe CSG-peloton ook weer te bewonderen zal zijn!

Foto1_in_Lauwersoog.JPG
Foto_lunch.JPG
Foto2_onderweg.JPG
Tussenstop.JPG

Onze sponsoren