Wedstrijden rijden

Wedstrijdrenners

Er zijn jaarlijkse ongeveer 25-30 leden met een wedstrijdlicentie. Met een lidmaatschap van Cycle Sport kun je bij de nationale wielerbond (KNWU) een wedstrijdlicentie aanvragen. Hoe dit gaat lees je in het informatieblad dat je ontvangt bij lidmaatschap.

Je kunt met een wedstrijdlicentie aan alle officiële KNWU-wedstrijden meedoen die georganiseerd worden voor jouw categorie. Daarnaast kun je meedoen met de wedstrijden die buiten de wielerbond om worden georganiseerd. Dit gaat doorgaans via dezelfde categorie-indeling.

Wedstrijden rijden zonder licentie

Een aantal andere leden rijdt wel af en toe wedstrijden, maar heeft geen licentie. Je kunt dan niet deelnemen aan de reguliere wedstrijden georganiseerd onder de vlag van de KNWU, maar er zijn wel een aantal mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan:
– trainingswedstrijden op Corpus den Hoorn (de wielerbaan in Groningen)
– interclubwedstrijden georganiseerd in de buurt ('ICWs')
– voorjaarswedstrijden in Annen
– wedstrijden rondom Sneek, georganiseerd door WV Snits

Hiervoor is wel een basislicentie (ook wel basislidmaatschap genoemd) van de KNWU nodig. Als je je aanmeldt als lid bij Cycle Sport zorgt het bestuur voor dit basislidmaatschap. Alle leden van Cycle Sport zijn dus basislid. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Soorten licenties

De verschillende licentievormen, wedstrijdmogelijkheden en kosten staan hier vermeld. Bij Cycle Sport Groningen hebben de meeste wedstrijdrijders meestal een amateur of sportklasse licentie.

Onze sponsoren