NTFU en toertochten

Cycle Sport Groningen is geen traditionele toervereniging. We gaan zelden 2 uurtjes rustig fietsen met appelgebak onderweg. De clubtrainingen zijn gericht op een betere renner/renster worden, technisch en conditioneel.

Desalniettemin zijn we sinds dit jaar toch een klein beetje "toerclub" geworden, want we zijn aangesloten bij de NTFU. Dat betekent dat je via CSG dus ook een NTFU toerfietskaart kunt bestellen.

Ieder lid die dat wil kan aangeven via secretaris@cyclesportgroningen.nl of hij/zij lid wil worden van de NTFU. Dit is dus geen automatisch lidmaatschap of verplichting, zoals het basislidmaatschap van de KNWU dat wél is. 

Als je lid wordt via CSG betekent dat dat je akkoord gaat met betaling via automatisch incasso. Dit geldt voor zowel het NTFU-lidmaatschap als je CSG-lidmaatschap (100 euro per jaar). Geef dus in je mail je rekeningnummer (IBAN) en de tenaamstelling van de rekening aan.

De kosten van het NTFU-lidmaatschap zijn iets meer dan 35 euro per persoon. Een gezinslidmaatschap is een paar euro goedkoper. De kosten komen dus boven op je CSG-lidmaatschap à 100 euro.
De redenen om NTFU-lid te worden vind je hier: https://www.ntfu.nl/NTFUvoorjou/Voordeel.aspx
Het belangrijkste is de fietsverzekering die bij het lidmaatschap zit inbegrepen en de korting die je krijgt bij (veld)toertochten.

Zoals een echte "toerclub" betaamt, nemen we wel al dan niet gezamenlijk deel aan een aantal toertochten. Dit wordt gecoördineerd vanuit het bestuur i.s.m. de CSG dames. Te denken valt aan groepsdeelname aan enkele toertochten in de regio, zoals de Winsumer Wierdentocht, Noorderrondrit en de Tecklenburg Rundfahrt.

Onze sponsoren