Nieuws

Challenge #6 : (Geen) hogere wiskunde

Challenge #6 : (Geen) hogere wiskunde

Opdracht 6 - (Geen) hogere wiskunde

 

De challenge van vorige week was er eentje voor de weldoeners, de poëten en de Strava artiesten. Deze week mogen de bèta’s onder jullie hun hersenen weer laten kraken. Voor deze opdracht mogen jullie heel berekenend te werk gaan. 

Fiets een ronde die begint en eindigt op dezelfde plek, binnen een straal van 5 kilometer van je huis. Ga op zoek naar plaatsnamen met een getal erin, zoals Roelofarendsveen of Vierhouten (om een paar volstrekt willekeurige voorbeelden te noemen). Alle getallen die je tijdens je rit op de welbekende blauwe of witte plaatsnaamborden tegenkomt, mag je bij elkaar optellen. De jury is zoals altijd zeer coulant, dus ook plaatsnamen met een rangtelwoord erin, zoals “Eerste Roelofarendsveenschemond” tellen mee (in dit voorbeeld als een 1). Deze optelsom levert je getal X op. Het aantal gereden kilometers is getal Y. En nu komt het: X / Y = je uitslag! 

Zet je rit op Strava en vermeld in de beschrijving welke plaatsnaambordjes met een getal erin je onderweg bent gepasseerd. Vul ook alvast de formule in (bijvoorbeeld: 68 / 86 = 0,79069). Daarmee help je de jury enorm!

 

Wanneer moet je dit doen? Vrijdag 11, zaterdag 12 of zondag 13 december (zowel fietsen als uploaden).

Wat mag je niet doen? Met meer dan 4 mensen samen fietsen, dichter dan 1.5 m bij elkaar in de buurt komen, zingen of spugen/je neus legen op straat.

Hoe scoor je punten? Natuurlijk krijg je sowieso 1 punt voor de moeite als je meedoet. Leuke foto’s en briljante vondsten worden ook gewaardeerd. Maar de top 5 van hoogste scores krijgt 5/4/3/2/1 winstpunten! 

Hoe weet de jury dat je meegedaan hebt? Deel je strava-link van de route met Bas Nieuwenhuis, Jelle-Wytze de Groot of Kim Slütter (voorbeeld link: https://strava.app.link/G96CEYOqabb)

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren