Nieuws

Corona-proof Seizoensopening 2021

Inmiddels weten we al niet beter om te beginnen dat Corona de activiteitenkalender behoorlijk in de war schopt. Of de activiteiten gaan niet door óf ze worden op een alternatieve manier ingevuld.

Maar is er wel een alternatief denkbaar voor een seizoensopening? Normaal gesproken ga je dan op pad voor een lekkere rit met clubgenoten. Waarbij je 'lekkere rit' in dit jaargetijde ook prima kan vervangen door 'winderige', 'regenachtige' en/of 'koude' rit. Maar ja, dat kan en mag dus niet. Je mag namelijk met maximaal 2 personen buiten sporten. Kortom een interessante uitdaging.

Gelukkig hebben we een activiteitencommissie waarbij de creativiteit de neusgaten uitloopt. Dit zijn de mensen die ons met challenges en puzzels het najaar hebben doorgeholpen. Dus als er iemand het probleem zou moeten kunnen oplossen...

Het werd dus een seizoensopening Corona-style, of misschien beter gezegd een zwaaiseizoensopening en eigenlijk ook wel een waaizoensopening.

Het recept (let op: dit komt nog terug) is als volgt. Je gaat solo of als duo op pad (dat mag nog net van Mark en Hugo) en je krijgt een route toegestuurd waarbij je mag kiezen uit de afstanden 60, 95 en 130km. Een deel van de deelnemers, 58 in totaal, fietst met de klok mee en een deel tegen de klok in. Of deze indeling gemaakt is op een eventueel tegendraads karakter van de deelnemers is tot op dit moment nog niet opgehelderd. Het voordeel van deze "tweedeling" binnen de club is dat je veel collega-fietsers tegenkomt. En vriendelijk als we zijn, zwaaien we dan vrolijk (terug). De middelvinger waar op de app nog mee gedreigd is, is uiteindelijk door niemand gebruikt. Aangezien niet iedereen in CSG outfit reed, en je natuurlijk niet als contactgestoorde CSG'er door het leven wil gaan, moest je voor de zekerheid naar alle wielrenners zwaaien. Dat werd dus een vrolijke dag.

De route, zorgvuldig samengesteld door Lyke (op basis van vele verkenningsritten met Manfred), voert de deelnemers over de Hondsrug. Mensen die vaker in Drenthe fietsen weten waar Drenthe, naast de Hondsrug, bossen en hunebedden, nog meer om bekend staat. Juist, klinkers, heel veel klinkers. Die ontbraken dus ook niet aan de route. Aangezien de weergoden geen Corona-restricties kennen, was het qua weer een klassiek ritje. In dit geval winderig én koud. Gelukkig was er sprake van een straffe wind uit het noordwesten, waardoor het karakter van de sportieve medemens goed gevormd kon worden. Zeker als dat op de terugweg is.

Een onderdeel van het zijn van een toerclub, ja, CSG is meer dan alleen maar heel hard fietsen, is natuurlijk de koffie en gebak stop. Ho, wacht. Dat kan toch helemaal niet. Nee, gezellig met zijn allen op een terras zitten is er helaas (of gezien de temperatuur beter gezegd, gelukkig) niet bij. Een kopje koffie to-go is nog wel ergens te scoren, ook wel met een gebakje. Maar dat is dan op eigen gelegenheid. Dat is wel wat kaal voor een CSG activiteit. Wat doe je dan als activiteitencommissie? Je pakt een doos en doet daar wat versnaperingen voor onderweg in. Deze lunchbox was gevuld met: sportdrank (poeder), chocolademelk (poeder), pinda's, Haribo beertjes met als klap op de vuurpijl 2 overheerlijke baksels van CSG's eigen meesterbakker, Diny. Op de CSG ouwehoerapp was het ook het hele weekend een trending vraag #magikdereceptenvanjouDiny? En tot grote vreugde van de #belikeDiny volgers, kwamen deze recepten ook. Wil je weten wat de recepten zijn voor de overheerlijke brownies, noten karamelkoek, dadeltaart (met kokos) of de speculaaskoek, kijk dan even terug in de geschiedenis van de CSG - ouwehoer-app? Daar staan alle links en beschrijvingen. Zit je nog niet in deze app-groep, dan is dit een mooi moment om dat alsnog te doen.

Oh, en voor de oplettende lezer. Ja, we kregen helaas maar 2 van de varianten en niet alle 4. En dat was eigenlijk nog moeilijker te verteren dan de noordwesterwind.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren