Nieuws

CSG actief op het WK gravel

In het weekend van 7-8 oktober werden in Veneto, Italië, de wereldkampioenschappen gravel verreden. Namens CSG startten Luciënne en Meriam bij de dames. Jan Roeters en "halve CSG'er" Jan Wessel reden bij de heren, allen in hun betreffende leeftijdscategorie. Ze hadden zich geplaatst bij de Gravel One Fifty in Roden, waar Luciënne en Jan zelfs podium reden in hun categorie. Via diverse trainingen en koersen werd de reis naar Italië gemaakt. Zo reden Meriam en Jan Wessel nog het NCK (ploegentijdrit) op zondag 1 oktober in Dronten. Luciënne reed 1 oktober dan weer het EK gravel Oud-Heverlee (Leuven, B). Kortom, heel verschillende voorbereidingen, maar wel moraal én vorm!

Het werd een waar avontuur voor allevier. Rijdend in het "Oranje", een massastart, het Italiaanse volkslied door een operazanger bij de start, lekker Mediterraanse chaos, heerlijk weer (zelfs bijna te warm!) en een uitdagend parcours vormden de ingrediënten van de dag. Helaas bleek niet iedereen in topvorm, werd er hier en daar een klein schuivertje gemaakt of liet het materiaal het enigszins afweten. Hoewel "vergeten" een bergverzet te monteren geen technisch falen, maar eerder logistiek of tactisch falen is natuurlijk ;-)

Anyway, het werd een onvergetelijke dag voor allen. Koersen tussen de wijngaarden, wereldtoppers aan het vertrek (én gesproken bij de verkenning), smerig steile klimmetjes en afdalingen om bang van te worden, afgewisseld met een uitermate pittoreske omgeving. Jan Wessel, Jan, Meriam en Luciënne reden allevier de koers uit, soms op hangen en wurgen, maar ze waren erbij! En haalden de eindstreep. Niets dan lof en complimenten. Op naar 2024, als het WK in België verreden wordt.

Meriam schreef over haar avonturen deze uitgebreide blog: Cycle Sport Groningen - Blog

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren