Nieuws

CSG dames- en herenploeg in top 10 op NCK

Op zondag 1 oktober jl. werden in Dronten de Nederlandse Clubkampioenschappen verreden, afgekort het NCK. Vanzelfsprekend stond ook Cycle Sport Groningen aan het vertrek, en wel met een damesploeg en twee herenploegen.

De dames, Eline, Lyke, Larissa en Meriam, dienden ruim 43 km af te leggen. Er was de laatste weken voor het NCK veel samen getraind en ook het parcours werd verkend. Dit leverde een perfect op elkaar ingespeelde ploeg op, die ook voltallig met z'n vieren over de finish kwamen. De dames reden met een gemiddelde snelheid van 43,3 km/h naar een knappe 7e plek. Al met al een puike prestatie, naar wij dachten.

Onze mannenploeg, bestaande uit Bodi, Berend, Bram, Rogier, Robert en Wian, brommerden als bezetenen door de Flevopolder en reden bijna 50 km/h gemiddeld! De heren dienden 51,4 km af te leggen en deden dat in een tijd van 1:02;09. Dit resulteerde in een knappe 9e plek. Onze heren-B ploeg met Erik, Hans, Guus, Robert, Bas en Jelle Wytze reden naar een plek in de middenmoot en eindigden als 36e.

Met gepaste trots kijken wij terug op deze mooie sportdag. Op naar 2024!

De volledige uitslagen zijn terug te vinden op welkom op de site van Nederlands Club Kampioenschap op de weg Dronten (nckdronten.nl)

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren