Nieuws

CSG dames pakken podiumplekken bij NK Tijdrijden

Zaterdag 13 juli jl. werden in Nijeveen de Open Nederlandse Kampioenschappen Tijdrijden verreden, d.w.z. het NK voor amateurs, sportklasse en niet-licentiehouders (m/v). De deelnemers dienden in totaal 22 km af te leggen op een fraai maar winderig parcours door de polder van Kolderveense Bovenboer.

Bij de dames tot 34 jaar reed Anouk Smilde overtuigend naar de winst. Ze reed een puik gemiddelde van 41,5 km/h en zette de nummer 2 op ruim een halve minuut achterstand.

Bij de dames 35+ reed Susanne Pathuis naar een knappe tweede plek. Susanne miste het goud op slechts 6 seconden, maar reed een sterke tijdrit met dik 41 km/h. In dezelfde categorie reden Lyke Rots en Meriam Bauman respectievelijk naar een 5e en een 6e plaats.

De CSG mannen waren eveneens goed vertegenwoordigd, maar kwamen helaas niet in de buurt van het podium. In de categorie heren tot 39 jaar reed Sytze Brouwers naar een keurige 9e plek. CSG clubkampioen (niet-licentiehouders) Harm Buist werd 23e en kersvers CSG-lid Tom Akkerman werd 29e. Oud-CSG'er Sebastian Pais werd 37e.

Bij de middle aged men, van 40 tot 49 jaar, werd Gerlof Hofman 18e en Bas Nieuwenhuis 23. Bij de heren 50+ eindigde Rob Heller als 41e.

 

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren