Nieuws

CSG Dauwtrappen

De puzzelcommissie heeft voor donderdag 21 mei, Hemelvaartsdag, een bonuspuzzel bedacht: CSG Dauwtrappen

 

Al eeuwenlang gaan mensen voor dag en dauw uit de veren om in mei te gaan dauwtrappen. De Germanen vierden (volgens bronnen op het internet) vermoedelijk al sinds de eerste eeuw van onze jaartelling het nieuwe leven in de natuur. Christenen hebben de traditie in de negentiende eeuw voortgezet en stonden op Hemelvaartsdag al om drie uur ’s nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. Er zijn mythes die beweren dat voor dag en dauw met je blote voeten in het gras trappen een heilzame werking heeft...

Wees gerust: dat laatste zullen we niet van jullie vragen, al zien we sommige clubgenoten dat stiekem wel doen... Dauwtrappen kan ook uitstekend op je stalen ros. Kortom, maak jij morgen tijdens een fietstochtje een foto van zonsopkomst, het liefst natuurlijk boven de bedauwde graslanden? Dan verdien jij 5 bonuspunten voor het CSG puzzelklassement.

 

Spelregels:

Meedoen is gemakkelijk, maar ook taai. Je moet immers wel je wekker zetten!

Verder dien je je foto te nemen rond zonsopkomst en tijdens een fietstochtje van minstens 20 km. Er geldt geen maximumafstand voor deze tocht. 

Upload je rit en foto op Strava. N.B. Het helpt als je in de titel verwijst naar CSG dauwtrappen of één van de juryleden appt met een linkje naar de rit.

Deelnemers verdienen 5 punten voor het CSG puzzelklassement van de maand mei.

Vanzelfsprekend gelden voor deze rit ook de gebruikelijke en bekende richtlijnen m.b.t. verantwoord sporten in Corona-tijd.

 

Bronnen:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dauwtrappen

https://www.dvhn.nl/extra/Waarom-dauwtrappen-we-eigenlijk-op-Hemelvaart-dauwtraplocaties-in-Groningen-en-Drenthe-24500099.html?harvest_referrer=https%3A%2F (2019)

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren