Nieuws

CSG fietspuzzelprogramma mei 2020

In april hebben we de eerste serie van de CSG puzzeltochten verreden. Een spontaan initiatief om tijdens de Corona-crisis toch een beetje gemotiveerd te blijven fietsen en te trainen met een doel. Een mooi neveneffect was dat er digitaal en onderweg meer clubgevoel gevoeld werd. Tenslotte had e.e.a. ook nog een educatieve waarde, want er werd nog nooit zo intensief gegoogled op de avond voor een training. Wat begon met een eenvoudige fotopuzzel, groeide al snel naar een fanatieke competitie met pittige opdrachten. Uiteindelijk hebben ruim 35 CSG’ers meegefietst en waren er mooie prijzen te verdienen. Met name de opdrachten “fiets je clubkleuren bij elkaar” en “fiets zo veel mogelijk eten en drinken bij elkaar” konden op grote deelname rekenen. De opdrachten werden op vrijdag of zaterdag gecommuniceerd via de CSG-mededelingen-app-groep. Er werd veel enthousiasme én fanatisme gezien op Strava en in diverse app-groepjes. Kortom, een vervolg kon niet uitblijven. Er werden ideeën doorgestuurd door leden, waarvoor dank (!), en er vormde zich vlot een commissie. Meriam, Kim, Bas en ondergetekende initiator hebben voor de maand mei, tot en met het Pinksterweekend een mooie serie van afwisselende puzzels uitgedacht.

Opzet:

De puzzels voor de maand mei gaan er iets anders uitzien dan die van de maand april. Het belangrijkste verschil is dat we het mogelijk willen maken om goed in de uitslag te scoren zonder monstertochten van 180 tot 200 kilometer te moeten maken, of twee keer op een dag de
fiets op te springen.
Wat blijft is dat we het platteland in rijden, alleen of met een huisgenoot, en bijzondere plekken rondom Stad opzoeken.

Voor alle puzzelritten geldt:
Je vertrekt en eindigt vanaf thuis, of – als je “ongunstig” woont voor een bepaald opdracht: je vertrekt en eindigt vanaf Groningen Corpus den Hoorn of het Stadspark. Zo heeft iedereen een gelijkwaardig uitgangspunt. Uiteraard voer je de puzzels uit op de fiets, in je CSG outfit. Foto’s op je
Strava account zijn je bewijs.

Voor de puzzeltochten geldt een maximum afstand van 100 km. Dus als we weer plaatsnaambordjes gaan verzamelen wordt efficiëntie belangrijk, want verder dan 100 km telt niet. Er wordt maximaal een puzzelrit per weekend verreden. De jury zal beslissen over de sanctie bij het overtreden van de 100 km limiet. Denk aan punten aftrek per kilometer te ver – in ieder geval zal het niet uit kunnen om je tocht te lang te maken. Zo houden we het voor iedereen toegankelijk en houden we ons ook aan de adviezen van NOC-NSF en de KNWU om het sporten/trainen niet te overdrijven en vooral fit te blijven.

De puntentelling zal voor iedere puzzel hetzelfde zijn: 20.1 punt voor de winnaar, 19 voor de nummer 2, en zo steeds een punt minder voor de volgende in de uitslag. Vanaf de twintigste plek krijgen alle deelnemers 1 punt. We puzzelen vijf weken, dus er zijn maximaal 100.5 punten te halen. De jury rijdt mee voor spek en bonen.
Naast de weekend puzzelritten hebben we ook een CSG Doordeweekse Training Bingo klaargestoomd. Met deze Bingo kun je maximaal vijftien punten voor het puzzelklassement verdienen, door alle acht trainingsactiviteiten in de komende vier weken af te werken (max twee per week). Plaats je training op je Strava met CSG BINGO in de kop of beschrijving, en plaats een foto van de BINGO kaart met de afgevinkte training. De trainingsvormen mag je zelf naar eigen inzicht invullen. Tevens zullen we op de CSG website een aantal suggesties doen, mocht je inspiratie missen.

Daarnaast kun je nog vijf punten verdienen door de centrale opdracht op de BINGO kaart uit te voeren, maak een mooie Strava Art. Deze opdracht is helemaal vrij, je kunt het zo gaaf, ingewikkeld,
kunstzinnig, avantgardistisch of simpel maken als je zelf wilt. We zijn heel benieuwd!

En zonder de inhoud van de komende puzzels alvast te verklappen… er zit minimaal één puzzel bij die zich bij uitstek leent voor een kort en goed uitgepland tochtje; bij die puzzel hebben de kilometervreters echt een nadeel!

Klassement en eindprijzen

De jury maakt na 5 puzzels, in het Pinksterweekend de balans op. Eventuele punten van de bingokaart en Strava-art worden meegenomen. Er zijn 10 eindprijzen, beschikbaar gesteld door BikeLife Roden en WielerRevue. Aan een nieuwe hoofdprijs wordt nog druk gewerkt, daar kunnen we op dit moment nog geen mededelingen over doen. Maar daarover later meer.
 

Kort samengevat:

Er is een weekendopdracht of puzzel voor de zondag. Elke zondag is er een nieuwe opdracht.

Voor maandag tot zaterdag is er de puzzelkaart, deze is de gehele maand mei geldig.

 

Opdracht 1 (zondag 3 mei):
Dan nu, de eerste puzzeltocht.

Fiets je eigen naam, of de naam van je favoriete wielerheld, bij elkaar met behulp van de eerste letters van blauwe en witte plaatsnaambordjes.
Als voorbeeld: een tochtje lans Tjuchem, Oostwold en Middelstum levert je Tom (Boonen of Dumoulin) op, drie punten. Hoe langer de gevonden naam, hoe meer letters, des te meer punten. Het hoogste aantal punten wint – met inachtneming van het maximum van 100 km uiteraard.

Succes!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren