Nieuws

CSG fietst de Festive500

CSG fietst de Festive500

De Rapha Festive500 is al ruim een decennium een begrip onder wielrenners. Begonnen in 2010 in het zuiden van Engeland en de jaren erna wereldwijd omarmd om de koude decemberdagen door te komen, om een stok achter de deur te hebben om toch te gaan trainen en om de strijd aan te binden met de kerstkilo's. Bovendien, waarom wachten met goede voornemens tot 1 januari, als je ook gewoon een week eerder kunt beginnen?

Wat is de Rapha Festive500?
De Festive500 wordt verreden in de laatste week van december, van 24 december tot en met 31 december. Het doel is om (minstens) 500 km te rijden. En da's geen sinecure tijdens de kortste en (in potentie) koudste dagen van het jaar. Bovendien zit de agenda vaak vol met familie-aangelegenheden en andere sociale verplichtingen. 
De die-hards rijden de Festive500 natuurlijk gewoon buiten, op de weg of desnoods onverhard. Sinds enkele jaren organiseren Rapha en Zwift gezamenlijk de Festive500, dus virtuele kilometers in je warme peeskamertje tellen ook mee!

Wat doet CSG met de Festive500?
Wij helpen onze leden graag een stukje op weg met de Festive500 en bieden een extra motivatie. Bovendien fietst het samen toch net even lekkerder en gezelliger. Vanaf 24 december tot 31 december zetten we dagelijks een rit op onze CYQL app van 2-3 uurtjes. Een afstand die in principe iedereen aan zou moeten kunnen, maar die wel even lekker aantikt op weg naar de 500...
We overleggen ter plaatse de route en de afstand. Wel geldt: Samen uit, samen thuis. Als het weer echt abominabel slecht is, zwengelen we de tacx aan en organiseren we een virtuele rit.
Als de intrinsieke motivatie tekort schiet, hopen we jou te prikkelen met twee mooie prijzen, beschikbaar gesteld door Velodroom Roden. We hebben een prijs voor de kilometerkampioen, degene (m/v) die de meeste kilometers in 8 dagen aflegt. Tevens hebben we een prijs voor de renner/ster die de langste dagafstand aftikt. Let op de kleine lettertjes, hier geldt de langste dagafstand die NIET de Drenthe200 is. Als je die uitrijdt, krijg je namelijk al een medaille van de organisatie ;-) 
Nog meer kleine lettertjes, beide prijzen kunnen niet door één en dezelfde persoon gewonnen worden. 

We sluiten onze Festive500 fietsweek af met een oliebollenrit, deze staat al op CYQL. Het bestuur trakteert!
Kortom, fiets gezellig mee, maak kans op mooie prijzen en sluit 2022 lekker fit af. Bijkomend voordeel, op de eerste clubtraining in januari ben jij alvast dik in orde.
Meedoen is gemakkelijk: Meld je aan voor de challenge op Strava. 

Voor meer info en inspiratie:
Rapha Festive 500
Zwift en de Festive500
Strava Rapha Festive500 Challenge

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren