Nieuws

CSG in de Corona-winter

De fietswinter '20-'21 wordt gekenmerkt door de lockdown en bijbehorende Corona-maatregelen. Normaal gesproken zou het eerste weekend van januari onze wekelijkse clubtraining op de weg weer gestart zijn. Maar wat is nog normaal tegenwoordig?, hoor je steeds vaker. Gezamenlijk fietsen, clubtrainingen, groepsritten, dat zit er voorlopig nog niet in. De huidige maatregelen zijn verlengd tot (op z'n minst) begin maart en dus zijn we genoodzaakt om ook qua clubactiviteiten een pas op de plaats te maken. Tot nader order biedt CSG geen groepstrainingen aan en organiseren we geen social events. Bijzonder spijtig natuurlijk, maar helaas noodzakelijk en conform de geldende richtlijnen.

Dat wil echter niet zeggen dat we helemaal niks doen. Het bestuur kijkt nadrukkelijk uit naar de periode na de lockdown en werkt achter de schermen aan een mooi scala aan activiteiten en trainingen voor als we wél weer los mogen. En ondertussen proberen we ook fysiek bezig te blijven. Na de serie najaarspuzzels en -challenges geven we / onze trainers twee maal per week een suggestie qua training om de kuiten wat te prikkelen. Op dinsdagavond, net als in de zomer, doen we een (virtuele) clubtraining op het online platform Zwift. We kiezen afwisselend een bestaand evenement of organiseren zelf een CSG-only meet-up. Voor het weekend bieden we een training aan die onze leden (solo of met een buddy) op de weg of op de tacx uit kunnen voeren. Dit leverde in de recente winterse omstandigheden fraaie plaatjes op...

Tenslotte hebben we nog 2 online social events gehad. Vrijdag 15 januari jl. organiseerden Arjen en Berend een online pub quiz, die op een puike deelname kon rekenen. Vrijdag 22 januari deed een grote groep CSG'ers mee aan Bike4Air, zowel in de open lucht als virtueel op Zwift werd geld ingezameld voor onderzoek naar Cystic Fibrosis. Behalve saamhorigheid en reuring leverde dit zo'n € 2000 op voor het goede doel. 

Kortom, ondanks de lockdown is CSG toch op vele fronten actief, draaien we onze kilometers en bereiden we ons voor op komende zomer, wanneer we hopelijk weer samen mogen fietsen!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren