Nieuws

CSG kiest voor Kalas Sportswear

CSG kiest voor Kalas Sportswear

Cycle Sport Groningen stapt dit najaar over op fietskleding van Kalas Sportswear. Kalas maakt uitstekende sport- en fietskleding in diverse series, van comfortabele pasvorm tot strakke aero snit. Verder heeft Kalas korte levertijden en een eigen klantenservice, waar leden terecht kunnen met vragen of feedback. Daarmee nemen ze ons als bestuur en de kledingcommissie veel werk uit handen.
Onlangs hebben we bij Velodroom in Roden twee pasavonden georganiseerd, waar Kalas met 2 man aanwezig was voor uitleg en advies. Veel CSG-leden hebben hier gebruik van gemaakt. De huidige bestelronde loopt tot 11 oktober, daarna wordt alles in productie genomen en over circa 1,5 maand geleverd.

Kalas Sportswear (www.kalas.nl)

Čestmír Kalaš (*1943):
HELE LEVEN IN HET ZADEL

Kalas Sportswear, inmiddels al meer dan vijfentwintig jaar actief in de branche, werd in 1991 door de Tsjechische wielerlegende Čestmír Kalaš opgericht. Op zijn 15e vond Čestmír Kalaš zijn passie voor de wielersport. Als junior begon hij in de club Slavoj České Budějovice en later fietste hij voor de legersportclub Dukla Český Krumlov. In 1965 was hij betrokken bij de oprichting van plaatselijke wielerploeg in Tábor waar hij voor 20 jaar als coach werkte. Tegelijk coachte hij ook de Tsjechoslowaakse nationale veldritploeg. In 1988 richtte hij de internationale etappekoers České Budejovice – Linz (A), die de geschiedenis is ingegaan als de enige sportevenement die de toenmalige “IJzeren Gordijn” overstak. Na beëindiging van actieve coaching in 1990 werkte Čestmír Kalaš tot 2015 als voorzitter van de cyclo-cross commissie in de Tsjechische wielerbond. Zijn naam stond garant voor de organisatie van UCI-wereldkampioenschappen veldrijden in Tábor in 2001, 2010 en 2015. Meer dan twintig jaar later heeft deze opzet enorme vleugels gekregen en is Kalas uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende Europese producenten van wielerkleding en overige sportkleding.

Produceren voor kampioenen 
Gedreven door passie en trots worden door Kalas ruim 5000 unieke designs, meer dan 400.000 sportproducten in meer dan 400.000 verschillende pasvormen, maten en materialen per jaar geproduceerd. Daarnaast is Kalas zeer vooruitstrevend op het gebied van innovatie. Kalas levert het snelste tijdritpak ter wereld en heeft aerodynamica, veiligheid en zichtbaarheid hoog in het vaandel. De kleding wordt gedragen door wereldkampioenen, olympische kampioenen, nationale teams en vele recreatieve fietsers uit meer dan 20 landen.

Tot de belangrijkste klanten behoren o.a.:

• Mathieu van der Poel - Alpecin-Fenix Team en Nederlands Kampioen wegwielrenen, veldrijden en mountainbiken

• Britain Cycling Team Federation (nationale bond en wereldkampioen ploegenachtervolging).

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren