Nieuws

CSG koerst ook virtueel!

In een veranderende wereld met snel voortschrijdende technologieën, A.I. en social media rijdt het gros van de (verwende) wielrenners in de winter tegenwoordig niet meer buiten in de kou, maar gewoon lekker warm op zolder of op z'n minst droog in de schuur. Een old school Tacx is nauwelijks nog te vinden, die worden massaal gedumpt op marktplaats. "Het nieuwe trainen" doen we tegenwoordig bijna allemaal op een smart trainer met direct drive. Diverse online platforms bieden hun eigen manier aan om de winter gestructureerd en fit door te komen. De puristen werken plichtsgetrouw hun blokjes af op bijvoorbeeld Sufferfest. Levensgenieters rijden virtueel met beelden van Google streetview een berg op. En weer anderen, zeg maar de gamers onder ons, rijden in een fictieve wereld hun koersjes op Zwift. Het populaire Zwift, bekend van TV reclames met Gerraint Thomas en Mathieu van der Poel, is ook bij CSG massaal omarmt. Zo deden we afgelopen winter al virtuele clubritten en -trainingen. Deze winter gaan we nog een stap verder.

Afgelopen september is er een oproep geweest om eens te kijken of er interesse was om in de wintermaanden deel te nemen aan de Zwift Racing League. Hier was voldoende animo voor om 3 teams in te schrijven. Deze teams worden ingedeeld o.b.v. het ingeschatte niveau (watts per kg lichaamsgewicht). Twee van de CSG teams komen uit in de B klasse en er rijdt 1 team rond in de C klasse. Erg leuk om te zien dat er zoveel enthousiasme is.
Voor sommigen was het makkelijk om zich aan te melden omdat ze al ervaring met races in Zwift hadden. Voor andere was het een totaal nieuwe uitdaging. Maar de enthousiasme was aanwezig.
Op 28 september was het dan zo ver. De eerste racedag. Een ploegentijdrit (TTT). Het bleek toch wel een stukje anders te zijn dan de real life team tijdrit. Via discord (een programma om online met elkaar te kunnen communiceren) kon men elkaar mooi op de hoogte houden. De opvolgende weken is elke dinsdag 1 race. Afwisselend tussen een team tijdrit (2x) en een puntenkoers wedstrijd (6x). Elke week vaste prik, om 19:30 uur. Een mooie stok achter de deur om te blijven trainen!
Vlak voor de herfstvakantie zijn er nog wat rijders gevraagd omdat er tijdens de herfstvakantie toch wel veel rijders afwezig waren wegens andere verplichtingen. De teams konden gelukkig weer aangevuld worden zodat er weer verder om de punten gestreden kon worden. De trainer werd zelfs meegenomen op vakantie.

Het gehijg en de zweetdruppels hebben bovendien al resultaat opgeleverd. Momenteel staan (met nog 3 wedstrijden te rijden) de B teams op een 3e en 12e plaats en het C team op een 15e plaats in het voorlopige klassement. Daarbij is het verder natuurlijk gewoon leuk én goed voor de conditie!

PS. In januari start de 2e serie van seizoen 2021/2022. We zullen dan ook weer een oproep doen onder de leden voor het vormen van nieuwe teams.

Reacties

Log in to read and post comments

Our sponsors