Nieuws

CSG maakt indruk bij Ready2Race Steenbergen

Onder de vlag van Jumbo-Visma's Ready2Race (voorheen De Koers, u kent het wel) werd afgelopen zondag de GP Steenbergen georganiseerd. Organiserende vereniging WV De Kannibaal had een schitterende parcours bedacht vanaf groepsverblijf De Zwerfsteen. De mannen en vrouw van CSG deden het uitstekend, want in diverse categorieen werden podiumplaatsen en zelf zeges behaald. Ook werd er gezamenlijk (alcoholvrij) bier gedronken, wat minstens zo leuk is. In onderstaande verslagen lees je precies wat zich in de verschillende wedstrijden afspeelde.

Klasse 4

Vanaf meerdere kanten werd ik al een tijde goed gestimuleerd om eens mee te gaan doen met een race. 15 augustus was het dan zo ver samen met Tom (Dijkhuizen) en Christian (Nijenhuis) hadden we ons ingeschreven voor de Omloop van Steenbergen. Mijn eerste race in klasse 4. Leuk rondje van dik 7 km. Wij moesten hem 4x rijden.
Na de neutralisatieronde ging het tempo gelijk omhoog. Hoe ga ik dit aanpakken? Ik had weleens ergens gezien dat je toch moet proberen voorin te zitten. Dus dat maar doen. Lekker op plekje 6/7. Zorgen dat ik niet te vaak op kop kwam. Tom en Christian lukte dat niet en zaten ergens halverwege het peloton. De bochten werden door de mederijders wat moeizaam genomen het was veel remmen voor de bocht terwijl we tijdens de trainingen toch echt leren om de bochten met een leuke snelheid te nemen. Dat was her en der wel wat chaotisch. Af en toe waren er wat demarrages. Hup, maar weer mee gaan... Misschien kwam ik wel in een groepje terecht. Helaas werden we constant toch weer 1 grote groep. Zo ging het mooi de eerste 3 rondes door. 

In de laatste ronde was het Christian mooi gelukt om ook vooraan te komen. Tom helaas niet. Op het laatste mooie lange rechte stuk werd het vooraan dringen geblazen. Ik en Christian zaten nog steeds mooi voorin (helaas wel in het midden) maar echt veel ruimte werd er niet gegeven. Nu nog proberen om uit het gedrang te komen en een beetje aan de zijkant om die laatste bocht toch lekker mooi op snelheid te kunnen nemen. Christian zag het gat en ik er achteraan. Mooi laatste bocht en nog even aanzetten. Christian 4e, ik 6e en Tom kwam als 16e over de streep.

Toch netjes voor de zo’n eerste rit. Het was wel even spannend om voor het eerst in een peloton te rijden en je plekje elke keer te claimen. En ook dit smaakt weer naar meer.

Marco Roetert Steenbruggen

Klasse 3
In de 3e klasse was CSG goed vertegenwoordigd. Albert Linnewiel, David van der Gulik, Jur de Vries, Gerard Verver en ook een dame van CSG was vertegenwoordigd: Irene Lako.
Er werd vanaf de start gelijk koers gemaakt. Er werd attent gekoerst en bij elke poging tot ontsnapping zat er wel iemand van CSG mee. Halverwege koers ontstond er een kopgroep van ca 3 man met David daarin. Ze kregen een kleine voorsprong maar het peleton kwam toch weer dichterbij. Op dat moment maakte Albert en nog enkele renners de oversteek. Ze gaven in de kopgroep gelijk gas en hadden gelijk weer een gaatje. In het peleton gingen Gerard en Jur flink storen zodat er geen snelheid in het peleton kwam en het gat ca 20 seconden bleef.
David en Albert gingen in de kopgroep sprinten voor de overwinning. David kwam in de laatste bocht als eerste door met Albert vlak daarachter. In de sprint wist Albert David te verschalken en werd het dus een mooi 1-2tje voor CSG. Jur wist vervolgens knap de sprint van het peleton te winnen als 8e. Mooie resultaten die door goede samenwerking is behaald!
Irene heeft zich in keurig weten te handhaven in het peleton, klasse!  
David en Albert hebben in de afgelopen weken regelmatig top 3 gereden, een top prestatie! Dit betekend echter wel dat zij moeten promoveren naar klasse 2. Lekker voor ze.

1e- en HoofdklasseTot slot stond de wedstrijd voor de 1e- en hoofdklasse op het programma. We hadden met Berend, Bram, Hans, Jerry, Niels, Rogier en Tim een mooie en sterke ploeg aan de start staan. Deze wedstrijden startten tegelijkertijd, maar we wilden er geen “wedstrijd in een wedstrijd” van maken en hebben steeds als ploeg gekoerst. Vanaf ronde 1 dus oorlog maken en de boel op de kant zetten, maar gedurende de wedstrijd bleek dat er net te weinig wind stond voor een definitieve breuk.

Om en om zochten we vervolgens de aanval of sprongen mee met Kannibaal, Stouwdam of Kapenga die ook fijn meekoersten. Het mocht allemaal niet baten en het werd steeds duidelijker dat het op de eindsprint zou aankomen. In de laatste ronde reed Rogier het gat op de koplopers dicht, brommerde Berend met Hans in z’n wiel naar voren toe en liet Tim een professioneel gat vallen. Hans won afgetekend, Tim werd derde en de rest heeft geen idee waar 'ie eindigde. Wel waren we allemaal ontzettend tevreden, dus moe maar voldaan hebben we elkaar ongemakkelijk geknuffeld en dronken we een alcoholvrij biertje in het schitterende Peize. 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren