Nieuws

CSG puzzel mei #2

Opdracht 2: Spreid je kansen!

Voor de tweede weekendopdracht dagen we je uit om binnen 100 km (uit en thuis) zo veel mogelijk terpen, wierden en/of hunebedden te vinden. 

Aangezien niet bij elke terp / wierde een plaatsnaambordje staat, is een foto van de plaats in kwestie voldoende. Probeer wel aan te geven dat het om een duidelijke verhoging in het landschap gaat. Bovendien kijkt de jury uit naar andere plaatjes dan alleen maar blauw-witte bordjes. Mocht je de glooiing in het landschap niet goed in beeld krijgen, dan telt een plaatsnaambordje natuurlijk ook.

Het verschil tussen een terp en een wierd(e) zit hem vooral in de streek waarin je hem aantreft. Zie voor meer info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Terp en https://nl.wikipedia.org/wiki/Wierde_(landvorm).

De jury is had zoveel ideeën en kon het niet unaniem eens worden. Doen we dit weekend terpen, wierden of hunebedden? Het is een poldermodel geworden en je kunt met alledrie punten scoren, kortom je kunt je winkansen spreiden en mag ook het mooie Drenthe opzoeken voor een rijtje hunebedden. Deze puzzel is derhalve ook uitermate geschikt voor een rit op je MTB of gravelfiets!

De jury waardeert het als je een lijstje van de gevonden terpen, wierden en/of hunebedden bij je rit vermeldt. Eén punt per gevonden item. 3 bonuspunten voor diegene, die en terp, wierde en hunebed in één rit weet te fietsen.

Deze puzzel wordt op zondag 10 mei verreden. Uploaden kan tot uiterlijk 20:30 uur.

Toi toi toi.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren