Nieuws

CSG puzzel mei #4

Opdracht 4: Don Quichot

 

Komende zondag gaan we op molenjacht. De opdracht luidt: vind zoveel mogelijk molens per gereden kilometer. Let goed op: het draait bij deze deze opdracht om efficiency. Het kan namelijk maar zo zijn dat een ritje van 30 kilometer een betere score oplevert dan een rit van 99,9 kilometer. Alles draait dus om een strikte planning en een dito uitvoering. 

 

Er gelden een paar regels:

  1. Alleen klassieke windmolens tellen mee. Denk dan bijvoorbeeld aan molens met klinkende namen als ‘Windlust’, ‘Grote Geert’ en ‘Olle Widde’ (al is een naam geen harde voorwaarde). Het heeft dus geen zin om moderne windturbines in je rit op te nemen.
  2. Er geldt een minimum aantal van vijf molens per rit.
  3. Je rit mag maximaal 100 kilometer lang zijn. 
  4. Je dient iedere molen die je wilt laten meetellen zo dicht mogelijk te naderen. Het bewijs hiervan mag je leveren door achteraf screenshots te maken van je rit op Strava: selecteer de “Hybride” weergave van je rit en zoom in op de betreffende molen met het lijntje van je rit erlangs (zie de foto voor een willekeurig voorbeeldje). Natuurlijk mag je ook gewoon ter plaatse een foto maken van de molen: aan jou de keuze. 
  5. Upload je rit met de screenshots en/of foto’s van de molens op zondag vóór 20.30 uur op Strava en vermeld bij je rit zelf alvast hoeveel en welke molens je hebt ‘aangetikt’. 

Een laatste advies van de jury (al komt dat voor sommige puzzelgekkies misschien te laat): krijg geen klap van de molen! 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren