Nieuws

CSG puzzel mei #5 - le grande finale

Rakkers!

In de afgelopen maand hebben jullie je letterlijk en figuurlijk op uiteenlopend terrein door ons laten uitdagen. Jullie hebben je laten verleiden om midden in de nacht op te staan om de zon te zien opkomen boven de bedauwde velden, met geweldige plaatjes en dito ervaringen tot gevolg. Jullie zijn van terp naar wierde naar hunebed getogen, hebben letterlijk en figuurlijk ‘naam gemaakt’ door te schrijven met plaatsnaambordjes en zijn op een bepaald niet risicoloze molenjacht gegaan. Jullie hebben zelf de slingers opgehangen en hebben tenslotte - veel te jong - kunnen ervaren hoe het is om BINGO! te hebben. Sommigen hebben duivenmelkers gebeld om een vredesduif de wijde wereld in te sturen en een enkeling heeft het gepresteerd om de stoutste dromen van de vrouwelijke helft van CSG te overtreffen door zich zelfs van zijn kleding te bevrijden... Maar genoeg daarover.  Want nu is het tijd voor Le Grande Finale! 

 

De jury is er eens goed voor gaan zitten en hoopt jullie met de finaleopdracht nog een laatste stukje uit jullie comfortzone te lokken. De opdracht van aanstaande zondag luidt: fiets een limerick. Een wat...?!!

Spelregels: 

  1. Verzin een limerick. Dat is een vijfregelig gedicht, dat idealiter aan een aantal regels voldoet. Zie voor de regels: https://www.poezieverrijkt.nl/poezie-encyclopedie/limerick/
  2. In je limerick zullen in ieder geval een plaatsnaam, een persoon en een of meer voorwerpen moeten voorkomen. 
  3. Rijd op je fiets een route naar keuze en maak onderweg foto’s ter verbeelding van de onderwerpen van je limerick. Je bent helemaal vrij in de start en finish en lengte van je fietstocht, maar probeer drukke plaatsen te vermijden. Kortom, maximale dichterlijke en trainingstechnische vrijheid!
  4. Plaats je rit met limerick en foto’s aanstaande zondag voor 20.00 uur op Strava.
  5. De jury kiest uit de inzendingen de vijf limericks die het meest tot de verbeelding spreken én zo veel mogelijk aan de regels voldoen. Die zullen in stemming worden gebracht onder de leden, net als bij de foto-opdracht van 5 mei.
  6. Voor de winnaar zijn er 20.1 punten te verdienen. De top 5 wordt gerangschikt door een publieksjury, de leden van CSG. Daarachter wordt de uitslag opgemaakt door de jury, o.b.v. creativiteit, trainingsvorm, foto's en rijmelarij.

 

Veel plezier en succes!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren