Nieuws

CSG schiet uit zijn slof in trainingskoersen

Februari is traditioneel de maand van de trainingskoersen, opwarmen voor het echte werk en de vorm een beetje testen. Zijn de wintermaanden goed verteerd? Staan de kuiten goed op spanning? Hoe is het met de concurrentie gesteld? Allemaal vragen die tot enige wedstrijdspanning leiden in februari.

Waar we in Annen I nog wat onzichtbaar rond reden, mede omdat sommige lakse renners hun transponder niet gemonteerd hadden, was het afgelopen weekend wel anders. De rode trein van CSG stond goed op de rails en domineerde in het amateur/sportklasse peloton.

 

Sleen - 16/2

Op zaterdag 16 februari werd de jaarlijkse trainingsomloop in Sleen georganiseerd door de WSV Emmen. De start werd iets uitgesteld wegens een autobrand langs het parcours, maar de aanwezige CSG'ers lieten zich daar niet door van de wijs brengen. Sterker nog, er werd ontspannen een extra bakje koffie ingetapt in de voetbalkantine van VV Sleen en er werden fraaie plannen gesmeed. Voorin blijven, attent koersen en de slag maken, was het devies.

CSG stond met Rob, Anko, Arjen, Marco en Hans aan de start. Een mooi ploegje om oorlog te maken.

Het waaide echter nauwelijks op de omloop van 12 km, maar een lange klinkerweg en de Drentse weilanden zorgden toch voor een rondje dat je met enige fantasie een selectief parcours zou kunnen noemen. De eerste ronden gebeurde er niet echt iets spannends, maar in de derde ronde slopen 6 renners weg, waaronder Hans Groenhoff. Onze nieuwbakken trainer, Harko Kievit, zag het gevaar en sprong er vlot naartoe. Al met al reden 8 man weg, waarvan nog één Spaakbaard later de rol moest lossen. De kopgroep van 7 bleef lang op zo'n 20 seconden voorsprong rijden, maar toen het verzet van het peloton definitief brak, liep de voorsprong al snel op naar 45 seconden en verdwenen de vluchters langzaam uit het zicht. Dit was de slag. CSG zat op rozen, met onze snelste man vooraan. In het peloton reden de overgebleven CSG'ers attent mee, maar deden niet echt veel moeite om het gat dicht te rijden. Waarom zouden we immers...?!

De 7 renners vooraan sprintten om de winst, waarbij man in black Harko uitgeschakeld werd door materiaalpech. ZIjn ketting vloog eraf. Hans won vervolgens de sprint met overtuiging. De rest stond niet op de foto. BAM! De eerste winst van het seizoen was binnen. Zo'n 20-30 seconden hierna won Marco, mede door een overtuigende lead-out van Rob, de pelotonsprint en werd zodoende 8e in de koers.

 

Annen II - 17/2

Een dag later werd de tweede (en helaas dit seizoen al weer de laatste) trainingskoers in Annen verreden. Cycle Sport Groningen stond met een mannetje of 6 aan het vertrek. Aangevuld met verse krachten Niels, Hans (de Boer) en Berend, reden Arjen, Hans (Groenhoff) en Marco een koers uit het boekje. Als een ware Quick Step-ploeg nam de CSG equipe de koers in handen. Vanaf het vertrek zaten de rood-zwarte mannen vooraan in de eerste waaier. Hoewel in iets wisselende samenstelling na wat schermutselingen reed een eerste waaier van circa 15 man weg, met daarin 5 CSG'ers. Een ongekende luxe!

Arjen, Hans, Hans, Niels en Marco zaten mee en ze zaten op alle cruciale momenten op de voorposten van het peloton. In de laatste ronde reden 4 man weg, met wederom Hans Groenhoff daarbij. Marco maakte even later solo de sprong naar voren en in de laatste 2 km sloten nog 2 mannen aan. Zeven mannen zouden gaan sprinten om de winst. Hans zette vroeg aan en sprintte wederom naar de winst. Deze klasbak pakte twee zeges in twee dagen. Op gepaste afstand sprintte Marco nipt naar de tweede plek. Een één-tweetje voor CSG in Annen. Het kon minder...

Ook Arjen, Hans (de Boer) en Niels reden naar een top 10 klassering. 

Hoewel er na afloop allerlei clichés uit de kast getrokken werden over eerste pannenkoeken, trainingskoersen, echte knikkers etc., kunnen we niet ontkennen dat de CSG-trein goed uit de startblokken is geschoten. De moraal is goed, de vorm is groeiende. Dit smaakt absoluut naar meer! Op naar Middelstum en Kleine Hein.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren