Nieuws

CSG tijdrijders pakken prijzen in Friesland

Op zaterdag 21 september werd in Oudemirdum de laatste in een serie van 5 tijdritten verreden, georganiseerd door de WV Snits.

Zowel bij de dames als bij de heren pakten diverse CSG'ers podiumplekken in deze laatste tijdrijd en in het eindklassement van de Kalas Tijdritcompetitie.

 

Bij de dames 20+ zonder KNWU licentie (D3) was het dit jaar prijs schieten. Lyke Rots won in het voorjaar de tijdritten in Warns en Harich. Meriam Bauman won de tijdritten in Zurich en Harich (2e editie). Anouk Smilde won de afsluitende tijdrit in Oudemirdum. Kortom, alle 5 tijdritten werden gewonnen door een CSG-dame.

In het eindklassement won Meriam Bauman. Lyke Rots, die in de zomer twee tijdritten oversloeg, eindigde als 3e in het eindklassement.

Bij de Heren 20+ met licentie (H3) won Sytze Brouwers de tijdritten in Harich en Zurich. In het eindklassement eindigde Sytze als 2e.

Bij de sterk bezette categorieën van mannen van middelbare leeftijd werden geen dagzeges geboekt. Echter o.b.v. regelmatigheid kwamen de CSG-heren uiteindelijk toch boven drijven. Bij de categorie Heren 40-49 jaar (H4) eindigden Jelle-Wytze de Groot en Gerlof Hofman respectievelijk als 5e en 9e in het eindklassement. Bij de heren 50-59 jaar (H5) werd Johan Boonstra 5e en werd Guus Olijerhoek 16e in het eindklassement.

In categorie H6 (heren 60+) pakte Rob Heller een 6e, een 5e en drie 4e plekken. Regelmatigheid troef dus. In het eindklassement eindigde Rob op een vertrouwde 4e plaats.

Bij de klasbakken (eliterenners, semi-profs en profs, ook wel H7) werd het eindklassement gewonnen door ex-CSG'er Wieger van der Wier. Bert Smilda, CSG-lid maar koersend voor WV de Kannibaal, eindigde als 3e in het eindklassement.

 

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren