Nieuws

CSG vooraan bij ICW MTB in Ruinen

ICW Ruinen

Het wegseizoen is afgelopen, tijd om de mountainbikes en crossfietsen weer van stal te halen. De aftrap van de ICW Wintercompetitie vond plaats op zaterdag 24 oktober in Ruinen, een nieuwkomer in de competitie. Ondanks een week met flinke regenbuien was het parcours niet nat. Integendeel, het lag er perfect bij. De organisatie had een mooi technisch parcours neergelegd over gras, boomwallen en een stuk mountainbikeroute met een paar heuveltjes erin. Ook over het weer viel niet te klagen, het was een stralend zonnige dag.

De veldrijders gingen eerst van start. Niels lag goed in de wedstrijd en sprintte uiteindelijk voor het podium. Hierin werd hij nipt verslagen waardoor hij tevreden moest zijn met toch een knappe vierde plek bij de heren tot en met 39 jaar. Wellicht was hij derde geworden als hij wat korter op de balkjes op het gras was afgestapt of zelfs erover heen had kunnen springen. Rick, die wel over de balkjes heen sprong, finishte met 8e plek ook in de top 10. Tom werd 15e in dezelfde categorie en Jan Wessel behaalde een mooie 7e plek bij de heren 40+ in een sterk deelnemersveld bij de heren.

Daarna was het de beurt aan de mountainbikers. Niemand wist zeker of balkjes, die er in de warming-up nog wel lagen, zouden blijven liggen. Ze bleken uiteindelijk, tot opluchting van velen en teleurstelling van een paar junioren en nieuwelingen, weggehaald te zijn voor de mountainbikewedstrijd. Bij de dames gingen Meriam en Lyke, die allebei hun eerste ICW reden, van start. Een goede positionering bij de start is van belang voor het eindresultaat. Meriam ging er als een speer vandoor, reed een zeer goede wedstrijd en behaalde een fraaie derde plek. Lyke lag bij de start achteraan en heeft zich nog opgewerkt naar een vierde plek. Bij de heren tot en met 39 jaar mocht Jelmer mee het podium, hij behaalde een knappe tweede plek. Uiteraard vloog hij over het parcours en had hij in no time de dames al op een ronde gezet. Zoals Jelmer gaven de meeste mannen netjes aan dat ze voorbij gingen en voor de CSG’ers werd uiteraard, onder wederzijdse aanmoedigingen, extra ruimte gemaakt. Een enkeling nam de binnenbocht waar het niet kon waardoor de dames bijna van de sokken gereden werden. Bij de heren tot en met 39 jaar waren ook Hans en Fabian van de partij. Hans finishte in de top 10 met een 9e plek, Fabian werd 18e.

Al met al was het een mooi evenement. Goed georganiseerd, een fijne sfeer en een leuk parcours. De aanmoedigingen onderweg van andere CSG’ers werkte zeer motiverend. Susanne was naar Ruinen gefietst om ons (en Wieger) aan te moedigen. Ook Jan Willem, wiens schoonvader vrijwilliger was en de prachtige mountainbikeroute in zijn ‘achtertuin’ heeft liggen, was op de fiets gestapt om bij de ICW te komen kijken. Jan Wessel voorzag de dames na afloop van cola en gevulde koek. De ICW’tjes zijn zeer laagdrempelig en er worden de komende maanden nog diverse wedstrijden georganiseerd. Het is een ideale manier om je fietsbeheersing en stuurtechniek te verbeteren en om gewoon lekker bezig te blijven in de winter. Dus als het je leuk lijkt om het ook eens te proberen, gewoon doen!

Meer informatie en de kalender vind je hier: https://knwunoord.nl/

Reacties

Log in to read and post comments

Our sponsors