Nieuws

De rood-zwarte trein schiet in gang

Na allerlei inleidende beschietingen, eerste pannenkoeken voor de kinderen, met ook al enkele podiumplekken (!), is nu de eerste overwinning van 2023 een feit. Op zondag 14 mei jl. won Jur van Dijk de sprint en dus ook de koers bij de Klasse 1 van de Ready2Race op Sportpark Corpus den Hoorn. De "Cav" van het noordelijke amateurpeloton werd goed op gang gebracht door zijn CSG-ploegmaten, timede zijn sprint uitstekend en stoof in de laatste 100 meter al zijn concurrenten voorbij. Wat volgde, was een fraai zegegebaar en een huldiging met Team Jumbo Visma bidon.

Ook onze tijdrijders (m/v) schieten weer in gang met al fraaie topklasseringen in de eerste wedstrijden. Speciale vermelding voor Eline van Bruggen en Larissa Drysdale die in de WV Snits tijdrit in Lemmer respectievelijk 4e en 5e eindigden. Eline reed bovendien in de eerste tijdrit van de cyclus (3 wedstrijden) van het DK tijdrijden in Annen naar een knappe 5e plek, in een veld vol met ervaren eliterensters. Rick Hogerhuis pakte een tweede plek bij de Masters 30+.
Al wat langer geleden, begin april, pakte Larissa een knappe tweede plek in de tijdrit van Warns. In de categorie D3 (startlicentie-sportklasse) reden de CSG-dames zelfs naar een clean sweep. Lyke Rots, Meriam Bauman en Susanne Pathuis werden in deze volgorde ook 1-2-3.