Nieuws

DK Tijdrijden 2018 in Zeijen

Op 7 juni organiseert Cycle Sport Groningen het Districtskampioenschap Tijdrijden Regio Noord in Zeijen (Drenthe). Alle wielrenners uit Groningen, Friesland en Drenthe met een licentie (sportklasse, amateur, elite) kunnen zich hiervoor aanmelden via de website van de KNWU. Dames en heren strijden in 10 categorieën om de titel van beste noordelijke tijdrijder van 2018!

De tijdrit wordt vanaf 19:00 verreden op een parcours van circa 15 km lang, met de start bij café Hingstman en finish aan de Oosterweg in Zeijen. CSG organiseerde in Zeijen al meerdere jaren een ICW tijdrit, die dit jaar geen doorgang zal vinden. Wel is er een open wedstrijd, die aan niet-licentie-houders de kans biedt om kennis te maken met het tijdrijden. Deze zal voorafgaand aan het officiële kampioenschap georganiseerd worden en start vanaf 18:00 uur. 

Oorspronkelijk zou het DK dit jaar verreden worden in het Friese Nieuwehorne, maar de organisatie is onlangs teruggegeven aan de KNWU. CSG is vervolgens bereid gevonden om deze klus over te nemen. De Groningse club staat in Nederland bekend als een echte tijdrijdersvereniging. In het verleden organiseerde CSG meerdere keren het Nederlands Kampioenschap voor Masters. De club leverde ook talloze malen verschillende districts-, Nederlands- en zelfs wereldkampioenen tijdrijden op amateur niveau.

Kijk voor uitgebreide informatie over het DK tijdrijden op het DK-deel van de CSG-website.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren