Nieuws

Duizelingwekkende snelheden bij Ploegentijdrit Lageland

Op 3 september was het zover: de tweede editie van de ploegenrijdrit te Lageland stond op de rol. Onder fantastische omstandigheden – zon, weinig wind, glad wegdek, goed afgezette kruispunten – reden 3 CSG teams naar een toptijd.

Het mixed team bestond naast de dames Larissa, Eline en Meriam uit Bas. Zij deden 26 minuten en 49 seconden over 20,8 kilometer. Dat resulteerde in een prachtig gemiddelde van 46,5 km/u, waarmee zij glorieus de eerste stek innamen op het mixed podium.

Het B-team van CSG bestond uit ervaren rotten Guus, Hans – klimgeit – de Boer, Jelle Wytze, aangevuld met debutanten Erik, Douwe en Robert van Dam. Het team reed als een goed geoliede machine. Na de eerste ronde moest Guus verstek laten gaan. De machine stoomde desondanks onverstoorbaar door, om te eindigen in een indrukwekkend gemiddelde van maar liefst 47,4 km/u over 41,8 km.

Het A-team vond in Bram op het allerlaatst de broodnodige 5e man voor de ploeg. Na een paar kilometer lagen de kaarten al op tafel: met indrukwekkend lange kopbeurten bepaalde Bodi de kruissnelheid van de ploeg. Wian voerde het tempo zo mogelijk nog verder op. Bram weerde zich kranig in al dit geweld, maar moest zich na 13 km gewonnen geven. Berend en Jan Willem beseften gaandeweg dat in de slipstream blijven bij Bodi en Wian het hoogst haalbare was en deden heldhaftige pogingen om het tempo niet te laten zakken tijdens hun korte kopbeurten. Het koord knapte net niet, waardoor de ploeg uiteindelijk op een onwaarschijnlijk hard gemiddelde uitkwam van 50,6 km/u. Dat was echter niet genoeg voor de dagwinst. De Kannibaal reed nog 20 seconden harder – zij het met een voltallige ploeg van 6 man.

Dank alle vrijwilligers – in het bijzonder "koersdirecteur" Johan Appeldoorn – voor al jullie werk: het was weer een genoegen. En de organisatie stond weer als een huis! Op naar het NCK!

Uitslagen TTT Lageland

Foto's TTT

Foto's CSG

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren