Nieuws

Eerste podiumplekken van 2021 een feit

Met het versoepelen van de Corona-maatregelen schiet ook de KNWU weer in gang en dus worden in den lande de eerste trainingskoersen / test-events / field labs verreden. Weliswaar in kleine pelotons, op afgesloten sportparken en vrijwilligers met mondkapjes, maar we zijn weer onderweg! Er kan weer een rugnummer opgespeld worden!!

Zondag 6 juni toog het tot op het bot gemotiveerde amateurpeloton naar Assen, alwaar op een kort overzichtelijk rondje  (< 1000 meter) gereden werd. Je zou er bijna duizelig van worden. Ondanks diverse vluchtpogingen kwam het tot een massasprint, die werd gewonnen door Dennis Steverink (Team Stouwdam). Onze eigen trainer, Bram Kempkens, handhaafde zich goed voorin en sprintte naar een keurige 3e plek.

Gisteren, zondag 13 juni, werd er gekoerst op Het Kalverdijkje (sportpark in Leeuwarden). Het parcours, met 2 viaductjes en wat klinkers, nodigde uit tot aanvallend koersen en aldus geschiedde. CSG was in de kopgroep, tezamen met Team Muta, Team Stouwdam en Tandje Hoger, met twee man goed vertegenwoordigd. Namens de rood-zwarte brigade zaten Tim Weerkamp, eveneens trainer, en Berend Slagter mee. Deze kopgroep werd niet meer terug gezien en dus gingen zij sprinten om de winst. Berend had naar eigen zeggen geen topbenen en kon slechts in geringe mate bijdragen aan de ploegentactiek. Voor hem was het vooral aanhaken en af en toe een kopbeurtje voor de vorm. Tim had echter wel een goede dag en pakte in de laatste ronde gedecideerd de kop en stond deze niet meer af. Kortom, de eerste CSG-zege van 2021 is binnen!

Hopelijk is dit een voorbode voor een mooi wielerjaar... Onze trainers, Bram en Tim, geven hiermee alvast het goede voorbeeld.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren