Nieuws

Inschrijfgeld ICW Middelstum naar Het Rode Kruis

15 maart jl. stond al maanden met rode pen omcirkeld in de agenda CSG, evenals bij vele wielrenners in Noord Nederland. Immers, de jaarlijkse ICW Middelstum stond gepland, voor amateurs en sportklasse-renners een orgelpunt op de kalender.

De belangstelling was enorm en we hadden reeds 135 voorinschrijvers (een record!), die elk reeds € 5,- inschrijfgeld betaald hadden. De ICW ging echter niet door wegens de pandemie van het Corona-virus. Eerder gemaakte afspraken met de gemeente en KNWU konden gemakkelijk en kostenloos geannuleerd worden. Ook de bloemen voor de winnaars konden kostenloos geannuleerd worden bij de lokale bloemist. Kortom, als organisatie hebben we nauwelijks tot geen kosten gemaakt. 

Het inschrijfgeld was echter wel al betaald en dus stond ons saldo in de plus. CSG kent echter geen winstoogmerk, daarom hebben we gekozen om het volledige inschrijfgeld (€ 675,-) over te maken naar een goed doel. Onze keuze is gevallen op Het Rode Kruis, een organisatie die menig (sport)evenement bijstaat met EHBO'ers, maar ook helpt bij noodsituaties en rampen. Zodoende helpt Het Rode Kruis nu ook bij de bestrijding van het Corona-virus. Ze geven educatie en voorlichting over het onderwerp. Tevens helpen ze ouderen en kwetsbaren waar nodig en is er een quarantaine-hulplijn. Kortom, een sympathiek doel, naar wij dachten.

Meer info op https://www.rodekruis.nl/

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren