Nieuws

Larissa Drysdale plaatst zich voor NK Tijdrijden

Woensdagavond 26 mei jl. werd op de Enkhuizer Dijk, tussen IJsselmeer en Markermeer, een selectiewedstrijd verreden voor het NK Tijdrijden. Er was langere tijd veel onduidelijk omtrent het NK TT, de selectieprocedure etc., maar tamelijk last minute kwam de KNWU toch nog met een selectiewedstrijd op de proppen. Er werd een tijdrit verreden over het fietspad van de dijk, met halverwege een 180-graden draai/keerpunt. De totale lengte bedroeg 22 loodzware kilometers. De terugweg was wind tegen, met een stormachtige wind (5-6 Beaufort) en een zeer hoge luchtvochtigheid. Dat wil zeggen, het miezerde of er ware slagregens, maar droog was het geen moment. De organisatie oversteeg het niveau van een ICW of clubtijdrit niet of nauwelijks. Er was geen permanence, geen toilet, geen kleedruimte en geen douche. Eigenlijk was er net niks, langs die dijk. En dat is dan een selectiewedstrijd voor het NK... Kortom, "heerlijke" omstandigheden voor een tijdrit. Maar goed, er mocht eindelijk weer gekoerst worden, er kon een rugnummer opgespeld worden en dus was er een behoorlijk startveld aan het vertrek (ruim 70 dames).
Bij de dames stonden namens CSG Bettina Zijlstra en Larissa Drysdale aan de start, in een poging zich te kwalificeren voor het NK TT (woensdag 16 juni te Emmen). Bettina kende niet haar beste dag. Een weinig specifieke voorbereiding en lekke band tijdens het warm rijden zorgden ervoor dat ze niet op de toppen van haar kunnen presteerde. De heenweg met wind mee ging nog wel vlot (aan 48 km/h gemiddeld), maar de terugweg kakte ze wat in. Het keerpunt ging nog vlot, op een smal fietspad besloot Bettina uit te klikken, de fiets om te draaien en weer op te stappen. Dit leverde een aanzienlijke tijdswinst op t.o.v. haar voorgangster. Daarna was de flow echter wel weg en de terugweg werd een overlevingstocht. Uiteindelijk reed Bettina naar een 29e plek op 3:13 minuut van winnares Nathalie van Gogh. 
Larissa had haar tijdrit beter ingedeeld en kon op de terugweg goed doorstampen. "Ik kon mijn gewenste wattages vasthouden, ondanks de windvlagen, dat was fijn", zei ze na afloop. Ondanks de gure weersomstandigheden reed Larissa in dit topveld (elite en (semi)profs) naar een keurige 10e plek, op 1:37 van de winnares. Zij perste een puik gemiddelde van ruim 41 km/h uit de benen. 

Waar aanvankelijk gecommuniceerd werd over een apart startveld voor (semi)profs en elitedames, heeft inmiddels de KNWU besloten om beide startvelden samen te voegen. Hierdoor is er op 16 juni uiteindelijk startgelegenheid voor circa 30 profs en een kleine 20 elite-dames (zonder contract). Met haar knappe 10e plek heeft Larissa zich gekwalificeerd voor het NK en mag zij de vorm gaan finetunen richting 16 juni. Bettina viel helaas buiten de boot en zal derhalve niet starten op het NK.
Het bestuur en de trainers van CSG wensen Larissa veel succes in Emmen!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren