Nieuws

Menno 3e bij DK op de VAM (sportklasse)

Maandag 6 juni jl. werden onder apocalyptische omstandigheden op de VAM berg bij Wijster de districtskampioenschappen 2022 verreden. In tegenstelling wat je zou verwachten in de maand juni werden de koersen onder herfstachtige omstandigheden verreden. Geen zon, maar regen, plus een stevige zuidwester wind (5 Beaufort) om het tafereel compleet te maken. Kortom, een mans koersje.

Bij de sportklasse stond slechts 1 CSG'er aan de start. Maar in een koers waar het uitmondt in een man-tegen-man gevecht heb je ook geen ploeg nodig, zullen we maar zeggen. Hoewel de rest van de SK-equipe waarschijnlijk angst had voor het parcours, het weer of een combinatie van beide, spuugde Menno (Kloosterman) een keer goed in de handen, greep zijn stuur beet en zorgde vooral dat hij niet van de weg waaide... Menno handhaafde zich in de wat onoverzichtelijke koers, waarbij amateurs, sportklasse en masters door elkaar reden, van de weg waaiden en in de goot spoelden, toch vrij gemakkelijk vooraan. "Ik probeerde maar zo lang mogelijk vooraan aan te haken en niet te lossen". Aldus geschiedde, maar niet wetende wie waar reed, bolde Menno na een klein uurtje koers als 3e over de streep bovenop de VAM berg. Een puike prestatie en een fraaie bos bloemen voor de vrouw. Gefeliciteerd!

Ook bij de dames een ietwat karige ploeg aan de start. Lyke Rots had haar vorm aangescherpt in Luxemburg bij de GF Andy Schleck en trotseerde op tweede Pinksterdag de weersomstandigheden én de VAM berg (48 m boven NAP). Een kleine schakelfout bij de start zorgde ervoor dat ze meteen in de achtervolging moest, hetgeen behalve flink wat krachten ook meteen de aansluiting kostte bij de koploopsters. Zonde, want de benen waren prima in orde. Helaas was het podium snel uit het zicht, maar Lyke behaalde een knappe 4e plek bij de amateur/sportklasse dames. 

Bij de amateurs (m) stond CSG met een tamelijk grote ploeg aan de start. Dat bleek echter nog geen garantie voor succes, want andere machtsblokken als Team Stouwdam/Hekman/MijnAccountant/enzovoort, Team Muta, Tandje Hoger en Gaul! waren ook goed vertegenwoordigd, speelden het iets slimmer en reden wellicht ook iets zuiniger. Berend en Berteld daarentegen smeten met hun krachten alsof de koek niet op kon, maar kwamen in de finale helaas net te kort. Niels kreeg na 8 ronden problemen met zijn elektronisch schakelsysteem en was per acuut uitgeschakeld. Rogier raakte in de tweede ronde betrokken bij een klein valpartijtje in de klim, beschadigde (ook) zijn shifter en raakte op achterstand. Voorzitter Marco had niet zijn dag, de mooiweerfietser trapte in de achterhoede echter dapper door en reed vlak voor de bezemwagen de koers uit. De koers werd knap gewonnen door Erik Hagting (Gaul!), voor twee krachtpatsers van the orange army van Team MUTA (2 Zuidema's in willekeurige volgorde). Onze eigen Berteld reed naar een verdienstelijke 9e plek.

Al met al een zwaar dagje bikkelen op en rond de VAM. Was het leuk? Misschien. Was het zwaar? Bij de beesten af. Genoten? Nauwelijks. Smaakt het naar meer? Absoluut!
Op naar de volgende koersen...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren