Nieuws

NCK - 2 oktober 2021

Op zaterdag 2 oktober as. wordt in Dronten het NCK verreden, het Nederlands Club Kampioenschap. Tijdens dit evenement strijden de sterkste clubs van Nederland tegen elkaar door een ploegentijdrit af te werken in de altijd pittoreske Flevopolder. Start-finish is bij de ijsbaan Flevonice in Biddinghuizen. De dames rijden 39 km, de heren moeten 51 km afleggen.
Traditioneel is dit een orgelpunt voor de tijdrijders, voor anderen een stok achter de deur om nog door te trainen in september. Het mooie aan dit evenement is dat alle clubs hun zo veel mogelijk (o.b.v. beschikbaarheid) hun sterkste renners (m/v) afvaardigen. Zo kan het zomaar dat je als amateur een ploegentijdrit rijdt tegen Niki Terpstra, Jos van Emden, Anna van der Breggen en tal van topcompetitierenners. Bovendien is het een optocht van vliegmachines, super aerodynamisch tijdritmateriaal, strakke snelpakken en futoristische tijdrithelmen. CSG heeft een reputatie als het gaat om tijdrijden en onze mannen en vrouwen leven dan ook al weken toe naar dit evenement. In een grijs verleden hebben onze dames weleens podium gereden en streden onze heren voor een top 10 klassering. Gezien de enorme vlucht die tijdrijden nationaal en internationaal genomen heeft, zit dat er waarschijnlijk niet in, maar je weet maar nooit. In ieder geval zullen onze dames en heren met het mes tussen de tanden en tot op het bot gemotiveerd aan de start staan. 
De damesploeg bestaat uit Susanne Pathuis, Lyke Rots, Meriam Bauman en Bettina Zijlstra. Namens de mannen rijden Bodi Delgrosso, Arjen Dijkstra, Jan-Willem Bolderijk, Remco van der Zwaan, Jelmer Pietersma en Marco Bergman.
Tijdens het NCK wordt tevens nog een "bedrijvencompetitie" verreden, hier doet een tweede herenteam aan mee met Gerlof Hofman, Bas Nieuwenhuis, Manfred Zweers, Ydo Schuuring, Hans de Boer en Joost Bakker. Zij rijden, net als de dames, ook 39 km door de polder.

Het bestuur wenst alle deelnemers behalve veel plezier ook ontzettend veel succes!

Meer informatie over het evenement, inclusief startlijsten etc. vind je op http://www.nckdronten.nl

N.B. Bovenstaande foto's zijn van de verregende editie van 2019. De mannenploeg eindigde daar als 25e, de dames reden naar een 11e stek.

Reacties

Log in to read and post comments

Our sponsors