Nieuws

Niels Heijne pakt eindwinst in ICW Cross competitie

Waar het wegseizoen in Annen startte en Mathieu van der Poel oppermachtig naar de wereldtitel cyclocross reed in Zwitserland, werd op zondag 2 februari jl. in Sleen rond de Kibbelkoele de ICW finale van de wintercrosscompetitie verreden. De cross deed zijn naam eer aan met miezerig weer en modder. Veel modder.

Hoewel de eindzege reeds veilig gesteld was door Niels Heijne, moest er reglementair nog wel gestart worden in Sleen. Starten in de finale was immers een must, anders zouden deelnemers niet opgenomen worden in het eindklassement. Dit ging nog bijna mis, want bij het warmrijden bleek Niels z'n trapas kapot. Bezweken onder de brute kracht én de zware omstandigheden van afgelopen winter. In allerijl werd een geleende fiets min of meer op de juiste zadelhoogte etc. afgesteld, zodat er in ieder geval gestart kon worden. Al met al geen ideale situatie, maar Niels vocht zich dapper naar een 6e plek in de daguitslag. De dagzege ging naar eliterenner en (voormalig?) veldrittopper Tijmen Eising.

Na een serie van 12 crossen toonde Niels Heijne zich de regelmatigste en sterkste bij de veldrijders heren tot 39 jaar. Niels werd op het podium geflankeerd door twee mannen van Tandje Hoger, Jan Kreider en Dex Hartman.

Al met al een zeer puik resultaat voor de ranke man uit Adorp.

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren