Nieuws

Niels Heijne pakt podiumplekken bij ICW Cross

Niels Heijne is goed op dreef in het veld. Hij meldde in de nazomer al zijn wegseizoen iets eerder te beëindigen dan andere jaren en zei zich in de winter meer te willen richten op het crossen. Zo gezegd, zo gedaan en Niels pakte in september al regelmatig de crosser om te trainen.

Inmiddels is de ICW Noord wintercompetitie in volle gang heeft deze switch zich inmiddels goed uitbetaald. Niels pakte twee podiumplaatsen in de categorie "Veldrijden, mannen tot 39 jaar". Zowel in Coevorden als in Noardburgum eindigde Niels als tweede. In het voorlopige klassement, met nog 5 wedstrijden te gaan, bezet Niels een tweede plek. Kortom, daar is nog vanalles mogelijk.

In Noardburgum fietste ook oud-prof en local hero Lieuwe Westra mee, hij eindigde op een 12e plek, vlak voor Anko Smilda. Anko had iets meer moeite met de modder en eindigde als 15e. Sander Schilstra werd 22e.