Nieuws

Omloop van de Melkfabriek valt in het water (door de droogte)

Zondag 4 september jl. had de tweede editie van de Omloop van de Melkfabriek verreden moeten worden. Had moeten worden inderdaad... Want helaas hebben we last minute, 1 dag voor de wedstrijd met pijn in het hart moeten besluiten de koers te annuleren.
Er bleek een grote waterslang over de weg te liggen op het Paasveen, achterop het parcours. Na een middagje puzzelen, rondvragen en aanbellen hebben we de eigenaar van het aangrenzende akkerland en de waterslag getraceerd. 
Ondanks een goed gesprek bleek de boer in kwestie geenszins voornemens de waterslang te verwijderen. Uitleg t.a.v. de verstrekte vergunning en eventuele tegemoetkoming voor de extra werkzaamheden mochten niet baten. "Mijn bieten moeten water hebben. Ik heb geen tijd en geen zin om die slang weg te halen. Ik moet al veel te vaak omrijden of rekening houden met jullie wielrenners.
Kortom, we kwamen niet tot een compromis maar de koers verrijden met een slang op het parcours zou volstrekt onaanvaardbaar zijn qua veiligheid voor onze deelnemers. Om deze reden hebben we de koers afgeblazen. Ter plaatse een hoogoplopend conflict, eventueel met tussenkomst van de politie o.i.d. zagen we niet zitten.
We treden deze week in contact met de gemeente Noordenveld, t.a.v. de (juridische) waarde van een verleende vergunning, de gemaakte kosten én hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Helaas zorgt dit soort zaken dat het organiseren van wielerwedstrijden steeds moeilijker wordt, hetgeen uiteindelijk nadelig is voor de wedstrijdkalender.
Hopelijk hebben we jullie hiermee voldoende geïnformeerd.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren