Nieuws

Pech, pijn en podium voor CSG bij ICW Trimunt

Het was een bewogen dagje voor de negen CSG-ers die afgelopen zondag aan de start stonden bij ICW Trimunt. Want hoewel het zonnetje vrolijk scheen en het parcours er tiptop bij lag, haalden maar zeven van hen de finishlijn.

Voor pechvogel Rick Kosse geldt dit seizoen blijkbaar Murphy's Law. Waar hij vorige week in Ruinen een DNF-je in de wacht sleepte vanwege een klapband, reed hij in Trimunt al na een paar rondes de tube van het (in de haast) geleende wiel. Dat was dus wederom einde oefening voor Rick. Kort daarna stapte ook Bertelt Braaksma van zijn fiets, maar dat deed hij net niet helemaal handig, namelijk 'head first' over zijn stuur. Vanwege een pijnlijke schouder moest hij de wedstrijd helaas voortijdig verlaten. Ook Nico Katuin had niet helemaal zijn dag en belandde zelfs al tijdens het warmrijden in het struweel, wat ook hem een zere schouder opleverde. Daarop kon Niels Heijne natuurlijk niet achterblijven. Hij maakte wel "gewoon" pas in koers een koprol. Desondanks rolde hij met een gebroken stuur (!) toch nog als vijfde over de finish. Daar had meer ingezeten denken we... Peter Kikkert bleef weliswaar overeind, maar knuffelde ergens langs het parcours een boom, die naar zijn zeggen iets te hard terugknuffelde. Daardoor kleefde op maandagochtend (wederom naar zijn zeggen, want ook hier waren we niet bij) het hele dekbed aan zijn arm. Sterkte met deze kwetsuren, mannen!

Sander van der Veen, Wichard Kwant, Dex Hartman en Meriam Bauman kwamen wel ongeschonden uit de strijd. Dex merkte gelukkig net op tijd dat hij vlak voor de finish op de hielen werd gezeten door Daniel Elzinga. Dit zorgde voor een bloedstollende finale, waarbij Dex zijn achtervolger maar net voor wist te blijven. Deze battle leverde Dex een mooie derde plek op. Meriam verruilde haar MTB voor de cyclocrosser en startte voor het eerst in de categorie Dames Veld. Dat smaakte duidelijk naar meer. Ook zij behaalde een derde plek en mocht het inmiddels vertrouwde flesje Airolube mee naar huis nemen.  

De volgende wedstrijd op de ICW kalender is op zondag 20 november in Coevorden. Mocht je meer willen weten over deze leuke en laagdrempelige discipline: er is inmiddels een CSG Offroad app waar je met al je vragen terecht kunt. 

    

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren