Nieuws

Podiumplekken en winst in naseizoen

In het gekke wielerjaar 2020 werden op de valreep ook nog wat koersjes voor amateurs en recreanten verreden. Gezien de grote belangstelling, de grote pelotons snakte de wielrennerij naar een doel, een meetmoment en wat wedstrijdspanning, ook al was het slechts een trainingskoers.

WV de Kannibaal organiseerde 2 maal de GP Langelo, op het bekende trainingsrondje. Mooie omloopjes, bekend terrein en altijd een gezellig sfeertje. Op woensdag 19 augustus eindigde Rogier Hilbers won de sprint van het peloton, achter de gedemarreerde Evert-Jan Veldkamp. Kortom, een fraaie tweede plek. Een week later, op woensdag 26 augustus won Rogier de koers in heroïsche, regenachtige omstandigheden. De herfst was vroeg dit jaar, zullen we maar zeggen... Het deerde Rogier niet, want hij won afgetekend van een kleine eerste waaier. Beelden hiervan staan op Facebook https://www.facebook.com/watch/?v=330947234627052

KNWU Noord organiseerde op sportpark Corpus den Hoorn een serie koersjes op zondag, "De Koers op Zondag". Toepasselijke naam, naar wij dachten. Het peloton werd opgesplitst naar niveau, van instap-beginnersniveau tot hoofdklasse. Dat Rogier een goed naseizoen kende, bewees hij door ook op Corpus op 23 augustus een tweede plek te bemachtigen bij de hoofdklasse. Zo'n 4 weken later, op zondag 20 september deed Marco Bergman dat nog eens dunnetjes over door ook bij de hoofdklasse naar een tweede plek te sprinten. Bram Kempkens eindigde deze koers op een 4e plek.

Speciale vermelding voor CSG puzzelcompetitiewinnares Jertske Lukassen, die op 20 september ook naar een keurige 4e plek reed bij de dames.