Nieuws

Puike prestaties bij NCK Dronten

Zaterdag 2 oktober jl. werden in Biddinghuizen e.o., in een winderige Flevolpolder de Nederlandse Kampioenschappen Ploegentijdrit, Nederlandse Clubkampioenschappen, ofwel het NCK verreden. Cycle Sport Groningen stond met 3 teams aan de start.

Het "vriendenteam" of het B-team bij de mannen mocht het spits afbijten bij de bedrijvencompetitie. CSG is gezegend met een grote poule aan tijdrijders, die elke woensdag o.l.v. trainer en motivator Ronald Heringa specifieke en gerichte tijdrittraining doen. De poule is bij de mannen dermate groot, dat er best twee teams (van 6 man) op het NCK afgevaardigd zouden kunnen worden, vandaar dat er een tweede team in de ochtend startte bij de bedrijvencompetitie onder de naam Cycle Friends Groningen. Na een ietwat haperende start van Joost ging de trein, die verder bestond uit Manfred, Hans, Ydo, Bas en Gerlof, vol moraal van start. De eerste kilometers, over de ijsbaan van Biddinghuizen en een boerenerf (echt, what the fuck?!), gingen nog voorzichtig, maar eenmaal op de lange rechte polderwegen ging de gaskraan vol open. Zij legden hun 41 km af met een straf gemiddelde van dik 45 km/h, hetgeen resulteerde in een nette 12e plek.

Aansluitend was het de beurt aan de dames. Zij startten met z'n 4-en en reden dezelfde afstand als de bedrijvencompetitie. Susanne, Meriam, Lyke en Bettina hadden het parcours vorige week goed verkend en wisten dus wat hen te wachten stond. Behalve een technische start en twee chicanes onderweg bestond het parcours vooral uit kaarsrechte polderwegen, gecombineerd met een stevige zuiden wind. Prima ingrediënten voor een ploegentijdrit. De dames draaiden lekker en met name de tweede helft ging de blauw-zwarte CSG trein all-out. Helaas reed Bettina 2 km voor het einde lek. De ploeg was nog voltallig en diende met minimaal 3 dames te finishen. Aangezien de afstand tot de finish nog maar kort was, had wachten geen zin. De overige 3 dames bliezen volle bak door en reden een knappe eindtijd van 57:54 minuten, hetgeen een gemiddelde snelheid van 42,3 km/h betekende. Bettina kreeg haar reservefiets en reed zodoende de "koers" toch nog uit. Echter, na de fietswissel bleek een Cervelo-tijdritfiets niet op het dak van de koersbak te passen, waardoor mechanieker Patrick niets anders restte dan een ander wiel te steken en op een maatje XS (lees: veeeeeel te kleine) tijdritfiets de laatste paar kilometers af te leggen, terug naar de finishlokatie. Dat moet een buitengewoon koddig tafereel geweest zijn. De doelstelling van de dames vooraf was top 10 en dat werd met een 10e plek in de einduitslag exact bereikt. Overigens werd de wedstrijd bij de dames gewonnen door onze "buren" van WV de Kannibaal. 

Het sluitstuk van de wedstrijddag betrof de mannen-wedstrijd, de A-categorie. In deze categorie streden zo'n 50 ploegen om de titel "snelste club van Nederland". De CSG equipe bestond uit Arjen, Bodi, Jan Willem, Jelmer, Marco en Remco. De koppen van de mannen stonden voor de wedstrijd net zo strak als de vlaggen langs het parcours. De fikse wind zorgde namelijk wel voor wat extra wedstrijdspanning. Om 15:06 uur rolden de mannen van het startpodium en werden de eerste meters op de ijsbaan nog enigszins behoudend genomen. Eenmaal op de polderwegen ging de gaskraan meteen vol open. Met name Bodi, Jelmer en Jan Willem deden meteen hele harde beurten met 50+ km/h, tegen de wind in! Diesel Arjen kwam wat later op stoom, maar deed later ook zeker zijn beurten. Helaas hadden Remco en Marco geen topdag, of de rest reed te hard, het is maar hoe je het bekijkt, maar zij moesten de CSG-trein vroegtijdig laten gaan. Jan Willem had na een minuut of 20-30 ook wel het beste gehad, maar kon op karakter nog aanhaken. Belangrijk, want een ploeg diende met minimaal 4 man over de streep te komen. De overige drie deden dapper hun beurten, waarbij met name Bodi buitencategorie was en zijn ploegmaten op sleeptouw nam. Ergens halverwege werd de ploeg van De Bollenstreek ingehaald, die 2 minuten eerder gestart waren. Altijd lekker en goed voor de moraal, een andere ploeg inhalen... De CSG mannen raffelden de 52 km af met een gemiddelde snelheid van 48,2 km/h, waarvan akte! Dit leverde een puike 16e plek op in de einduitslag. Dit was slechts 20 seconden achter onze vrienden van WV de Kannibaal, maar bijvoorbeeld een stuk sneller dan Gaul/Spaak. In 2019, pre-Corona, eindigden de mannen nog als 25e, kortom een mooie progressie!

Al met al een mooie sportdag voor de CSG'ers. Namens alle deelnemers worden Guus, Guido en Patrick hartelijk bedankt voor de hulp gedurende de dag. Speciale vermelding en dank voor Dinie, voor de heerlijke cinnamon rolls.

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren