Nieuws

Puike prestaties in de (na)zomer

Nadat de CSG dames op het NK tijdrijden in juli het goede voorbeeld hadden gegeven, werd door de gehele equipe deze lijn doorgezet in augustus. Een overzicht.

Op zondag 4 augustus werd de Bosbergronde van Appelscha verreden. Een fraai rondje, zoals de naam doet vermoeden over de Bosberg. Een lichte glooiïng in het parcours, want voor echte bergen moet je niet in Nederland zijn, maar desalniettemin een pittig rondje. Na een levendige koers eindigde de wedstrijd in een massasprint. Cor van Leeuwen van de Stormvogels Veendam won weliswaar afgetekend, maar CSG'er Hans Groenhoff sprintte naar een fraaie tweede plek. Niels Heijne eindigde in de buik van het peloton op een 23e plek.

Drie weken later, op zondag 25 augustus, stond de ronde van Delfzijl ofwel Rondje Ziel op het programma. De koers verliep ietwat chaotisch doordat de sportklasse- en amateur-renners op een gegeven moment door elkaar reden en de organisatie en jury verzaakten om barrage te maken. Desalniettemin waren de rood-witte CSG-mannen veelvuldig vooraan te zien in de koers. In een wat onoverzichtelijke sprint reed Anko Smilda naar een 5e plek bij de sportklasse. Bij de amateurs finishte Marco Bergman net buiten de top 10, op een 12e plek. Voor beide mannen had er achteraf iets meer in gezeten, als ze iets beter geplaatst hadden gezeten en hun sprint iets tactischer/beter uitgevoerd hadden, maar da's achteraf makkelijk praten... Volgende keer beter, zullen we maar zeggen.

Berend Slagter toonde in Delfzijl zijn goede vorm door veelvuldig zijn neus aan het venster te steken en mee te glippen in diverse ontsnappingen. Helaas werd zijn inzet niet beloond, want hij miste de beslissende slag en kwam mede door verschoten kruit in de eindsprint niet verder dan een 29e plek. Berend naam zijn goede benen en de goede moraal echter mee naar huis, om vervolgens een paar dagen later alsnog zijn orgelpunt te plaatsen. Op dinsdag 27 augustus, tijdens de eerste wedstrijd in een serie van drie najaarskoersen op het rondje Langelo, georganiseerd door WV de Kannibaal, zat Berend mee in de goede ontsnapping. Op ongeveer anderhalve kilometer voor de meet koos Berend het hazenpad en zijn medevluchters aarzelden en hielden de benen stil. Berend sloeg een fraai gat en keek niet meer om. Afgetekend pakte hij de zege in de A-categorie (elite en amateurs). De rest stond niet op de foto.

In de B-categorie (sportklasse en niet-licentiehouders) pakte Ruud Sunder een mooie 3e plek in de sprint. Hiermee pakte Ruud zijn eerste podiumplek in zijn prille wielercarièrre. Waarvan akte!

Op zondag 1 september werd de Omloop van Blijham verreden, georganiseerd door WV Omega. De koers werd verreden om een rondje van 3,3 km dat alles in zich had. Asfalt, klinkers, obstakels, een beetje wind en een lekker temperatuurtje. CSG stond met een mooie afvaardiging sportklasse-renners aan het vertrek. De heren lieten zich veelvuldig van voren zien, maar de afwerking haperde nog wat. Geslepen renners van Team Stouwdam (Hekman en Weinans) hadden de trein goed op de rails en sprintten naar een 1-2-tje. De CSG'ers raakten elkaar wat kwijt in de finale en sprintten zodoende ieder voor zich. Rob Bonting miste op een haar na het podium en werd 4e. Met Bart Dijk had CSG nog een tweede renner in de top 20, met een verdienstelijke 18e plek. Al met al had podium er zeker in gezeten, men in de finale echt een treintje had kunnen vormen. Veel leerpunten en ruimte voor verbetering, zullen we maar zeggen.

Bij de amateurs stond er namens CSG slechts één renner aan het vertrek, te weten onze man in vorm Berend Slagter. In zijn eentje kon hij moeilijk opboksen tegen de grotere blokken van o.a. Team Muta (Sneek) en WV Stormvogels. Desondanks wist Berend een nette 10e plaats uit de brand te slepen.

Al met al mooie prestaties, die hopelijk een mooie opmaat vormen voor een knallend seizoenseinde. In september start de CSG-equipe nog in de tweedaagse van Rolde - Gieten, De Leeuw van Leeuwarden en natuurlijk het NCK in Dronten.