Nieuws

Puike prestaties in de herfst van 2022 - Larissa prolongeert wereldtitel tijdrijden

Hoewel het wielerseizoen 2022 inmiddels z'n einde nadert, zijn de CSG-renners (m/v) nog altijd goed op stoom. Bij diverse evenementen, op verschillende fietsen en in zeer wisselende omstandigheden werd een aantal fraaie prestaties neergezet.

Larissa prolongeert wereldtitel tijdrijden
De meest aansprekende prestatie kwam afgelopen week op naam van Larissa Drysdale, gekend tijdrijdster uit Heerenveen. Zij nam deel aan het WK tijdrijden voor masters in het Italiaanse Trento. In de categorie 50-55 jaar snelde zij naar de winst. Onder zonnige omstandigheden op een licht glooiend parcours reed zij een straf gemiddelde van 41,1 km/h. Het verschil met de nummer 2 was aanzienlijk en dus mag Larissa ook volgend jaar (bij tijdritten) in de regenboogtrui rijden.

Nieuw CSG-talent drukt neus aan het venster bij WV Snits
Zaterdag 17 september werd (alsnog) de WV Snits tijdrit bij Warns verreden. Driemaal is scheepsrecht, zullen ze in Friesland gedacht hebben. In april waren er problemen met de vergunning, in augustus waren er boze boeren op het parcours, maar gisteren was het dan eindelijk zover! Bij de heren ging nieuwbakken tijdrijder Wian Bruinsma er met de winst vandoor. Hoewel tijdrijden an sich niet nieuw is voor Wian, is hij pas enkele maanden in het bezit van een tijdritfiets. Zo'n machine geeft moraal én snelheid, want hij was de snelste in zijn categorie (H3), maar ook overall de snelste man van de dag. Wian realiseerde op het parcours van 8,8 km een tijd van 11:02;2 en een gemiddelde snelheid van 48,1 km/h. Amai! Bij de H3 reed Remco van der Zwaan naar keurige 4e plek (45,1 km/h). Bij de senioren reed half CSG'er/half Kannibaal Stef Jonker naar een knappe 3e plek. Stef reed een straf gemiddelde van 46,1 km/h.
Bij de dames (H3) reed debutante Rosana Vrieling naar de winst. In haar eerste officiële tijdrit ooit reed ze een tijd van 12:52;5 en een gemiddelde snelheid van 41,2 km/h. Overall eindigde Rosana hiermee als 3e.

Berend Slagter is niet van suiker
Op een regenachtige zondagochtend, waarop velen in bed bleven liggen of plichtmatig kun blokjes wegtrapten op de tacx, stapte Berend goedgemutst uit bed. Hij had zaterdag in een obscure groeps-app al een straffe voorspelling gedaan. "Als het morgen regent, rijd ik iedereen de moeder"... Berend opende zijn gordijnen, keek naar buiten en zijn mondhoeken krulden voorzichtig omhoog. Jawel, het regende. En niet zo'n beetje ook. En dus toog Berend vol moraal naar Corpus den Hoorn voor de laatste wedstrijd van Ready2Race van 2022. Het was bepaald niet druk op Corpus. Het waaide stevig, soms was het even droog, maar evenzovaak stonden de hemelsluizen open. Het deerde de Beer van Peize geenszins en hij demarreerde er lustig op los. Met slechts een peloton van een mannetje of 10 was het tactisch lastig rijden en weg geraken bleek dan ook geen sinecure. Uiteindelijk draaide het uit op een sprint en daarin reed Berend inderdaad "iedereen de moeder". Hij drukte zijn wiel als eerste over de streep. Naar verluid kostte het reinigen van lijf én fiets meer tijd dan de hele koers, maar dat mocht de pret niet drukken. Winnen is winnen!

Op zondag 2 oktober wordt het wedstrijdseizoen echt afgesloten het Nederlands Clubkampioenschap (NCK), ofwel NK ploegentijdrit. CSG zal hier zowel bij de dames als bij de heren met een gemotiveerde ploeg aan de start staan. Nadien is het off-season en tijd voor relaxen, gravelen, toertochtjes op de MTB etc.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren