Nieuws

Recordaantal deelnemers GP Middelstum

Recordaantal deelnemers GP Middelstum

Op zondag 29 maart organiseerde CSG i.s.m. Ready2Race de GP Middelstum. Deze voorjaarswedstrijd, inmiddels een klassieker op de noordelijke wielerkalender, werd voor het eerst verreden onder de vlag van Ready2Race. Dit betekende een uitbreiding van het programma, van beginners/recreanten tot ervaren KNWU licentiehouders (amateurs en elite). De koers viel in de smaak bij de deelnemers, het is toch eens wat anders dan de meer gebruikelijke rondjes op sportpark Corpus den Hoorn, maar ook zeker het aangename lenteweer zal meegespeeld hebben. Dit jaar noteerden we ruim boven de 200 deelnemers, een record in de geschiedenis van de GP Middelstum.

Er werden leuke en attractieve koersen verreden. De zon scheen, het was gezellig druk langs het parcours, de speaker praatte de boel lekker aan elkaar en zowel de deelnemers als de organisatie hadden een topdag. Helaas was er één kleine kink in de kabel, bij één van de eerste categorieën was er een stevige valpartij, waarna één van de deelnemers met de traumahelicopter afgevoerd werd naar het ziekenhuis. Gelukkig vielen de verwondingen enigszins mee en hij maakt het inmiddels naar omstandigheden goed.

Ondanks deze kleine smet op de verder geslaagde dag kijken we met veel plezier terug op de koersdag in Middelstum. Onze eigen deelnemers pakten diverse podiumplekken en in categorie 2 ging Hans de Boer zelfs met de zege aan de haal. Hans schreef hierover het volgende verslag:

Het was een voorbereiding zoals het hoort, slecht geslapen, een kuchje, huisgenoten die resp. om 23.30/01.30/04.30 thuiskomen. Twee keer poepen, jullie kennen het wel. De start van de koers werd een kwartier uitgesteld vanwege ambulance/traumahelikopter op het parcours, dan begin je toch wat voorzichtigjes het eerste rondje. Afijn, het was een tamme koers, er reed weliswaar een groepje weg maar dat niet meer kreeg dan 10 seconden. De benen voelden prima, onderweg een paar poefjes gedaan, alle pogingen strandden in schoonheid. De wind waaide niet hard genoeg en niet genoeg van de zijkant. Kortom, het stond in de sterren dat het vandaag een massasprint zou worden. Het laatste rondje werd het wat nerveuzer, maar zonder gevaarlijke toestanden. Al met al zat ik vrij ver van achteren maar kon ik vlak voor de laatste bocht nog een paar plekken opschuiven. Toch draaide ik op plek 20/25 het laatste rechte eind op. Mijn geluk was dat de wind tegenstond en dat er op dat moment een kamikazepiloot voorbij kwam die rechts begon, overstak naar de linkerkant dwars door het sprintende peloton en een gaatje liet zodat ik er nog voorbij kon. Kortom, ik werd gelanceerd vanuit het achterveld en stoomde in de laatste honderden meters alle voorliggende renners voorbij. Uiteindelijk nog vrij afgetekend gewonnen. Hiermee is het seizoen natuurlijk klaar. De rest van het jaar kan ik op mijn lauweren rusten. Ik wil jullie allemaal bedanken, zonder onze fantastische ploeg was dit nooit gelukt! Ook dank aan de organisatie en alle vrijwilligers.

Op naar volgend jaar, Hans! ;-)
Voor de rest, houd de kalender van Ready2Race in de gaten voor meer van zulks.

Uitslagen:

https://ready2race.teamjumbovisma.nl/wedstrijden/1090898-omloop-van-middelstum/1090895-27-03-2022-ready2race-omloop-van-middelstum/

Foto's:

https://www.flickr.com/photos/190174611@N02/sets/72177720297652297/

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren