Nieuws

September blues, einde wedstrijdseizoen

Waar in augustus de wedstrijdkalender nog behoorlijk gevuld was, was het in september schrapen en zoeken naar een wedstrijdje. De niet al te rijke najaarskalender werd ook nog een gedecimeerd door het afgelasten van de ICW's in Eelde en Schaphalsterzijl,  daar bovenop werd ook nog eens last minute de Leeuw van Leeuwarden geannuleerd. Kortom er bleef niet veel te kiezen over.

Voor de sportklasse-renners was er nog wel de Tweedaagse Rolde - Gieten op 7 en 8 september.

Tijdens de eerste koers in Rolde wist Ruud Sunder naar een 9e plek te rijden op het technische en bochtige klinkerrondje.

Een dag later in Gieten werd Ruud 10e. Kortom, mooi stabiel in de top 10. In Gieten werd Bart Dijk 11e en eindigde Hans de Boer als 15e.

Zondag 22 september werd de Ronde van Wolvega verreden. Slechts één CSG'er aan de start bij de A's, the last man standing Berend Slagter. Een deel van de wedstrijdrenners had het seizoen inmiddels beëindigd, anderen richtten zich op het NCK en een enkeling zat in Limburg voor de MH2D. Berend sloot zijn seizoen af met een keurige 10e plek.

Hiermee kwam het wegseizoen toch stilletjes tot zijn einde. De tijdrijders reden nog het NCK (hierover volgt separaat verslag), maar verder viel er in september niet veel meer te koersen. Mede door afgelasting van bovenstaande koersen ging het seizoen als een nachtkaars uit. Jammer.

Desalniettemin kijken we terug op een fraai seizoen met puike prestaties. We kijken vanzelfsprekend uit naar 2020, maar is het tijd voor rust, MTB'en, trainen, winteractiviteiten en de ALV. We zijn benieuwd wat er gebeurt op de transfermarkt en welke gevolgend dit heeft voor volgend seizoen. Tot in Annen!!