Nieuws

Start winter- en cross-seizoen

Na een lang wegseizoen start dit weekend, 22/23 oktober het offroad winterseizoen. In Noord Nederland betekent dit dat er ongeveer 2-3 keer per maand gestreden wordt bij de Airolube ICW Wintercompetitie van KNWU Noord. Zaterdag 22 oktober wordt in Appelscha het OFK MTB verreden. Zondag de 23e start de ICW competitie "voor het echie" met de jaarlijkse ICW in Zevenhuizen. De harde kern voor de winter bestaat uit 7-8 crossers die met enige regelmaat samen trainen en gezamenlijk de regionale cross-wedstrijden afstruinen. Voorheen reed Niels Heijne met enige regelmaat podium bij de ICW en wist hij zelfs een tweede plek in het eindklassement te bemachtigen in de winter van '21/'22. Lukt het het Niels, na een verbouwing verbouwing thuis in Adorp, wederom mee te strijden voor het podium? Krijgt hij interne concurrentie of hulp in de cross-wedstrijden van zijn (nieuwe) ploeggenoten? We volgen het met gepaste interesse en gaan het zien.
Bij de dames verdedigen met enige regelmaat Meriam Bauman en Lyke Rots de kleuren van CSG. Ook zij wisten vorige winter meerdere podiumplekken te pakken op de MTB.

Zaterdag 22 oktober staat ook het NK Gravel op de agenda. Na de eerste editie van 2021, zonder CSG deelname, wordt het NK wederom verreden in Epe. De organisatie heeft een mooi omloopje van 10,5 km uitgetekend, waarvan 85% onverhard is. Een snel rondje, aldus diverse influencers op Instagram. Bij de heren, met ruim 200 deelnemers, van profs tot recreanten, staan namens CSG Wichard Kwant en Marco Bergman aan de start. Zij dienen 120 km af te leggen. Ook hun verrichtingen volgen we op de voet. Houd de website in de gaten voor meer nieuws en uitslagen.
Over gravelen gesproken. Onlangs reed Eveline van der Hek in Veneto het WK Gravel. Zij schreef het volgende verslag over de aanloop naar en deelname aan het WK in Italië.

Meer info:
Airolube ICW Noord Wintercompetitie

NL Gravel Series

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren