Nieuws

Tieme pakt eerste podiumplek van de offroad-winter

Verslag ICW cross Zevenhuizen
Het is zondag 23 oktober. We hebben allemaal een lange zomer achter de rug en zenuwachtig lachen we onze spanning weg. We maken nog een beetje kennis met elkaar, controleren stiekem elkaars bandenspanning en kunnen niet wachten om te beginnen. 
Er is cross. Rondom een voetbalveld in Zevenhuizen is een fraai maar intens parcours uitgezet waar we volledig ons ding kunnen doen. Het is glibberen en glijden. Draaien en keren. Pittige klimmetjes en snelle afdalingen. Het is waar we de hele zomer op gewacht hebben en voor getraind hebben. De cyclocross! 
We zijn dit jaar met een hele ploeg. Negen jonge goden met een crosser. Het is een ongekende luxe. Zes staan er aan de start in Zevenhuizen: Tieme, Niels, Rick, Nico, Sander en Tom. Bij de MTB'ers verdedigde Peter Kikkert de rode kleuren van CSG.
Na een uur speelplezier nemen we onze prestaties en wonden op. We doen dit met een grijns van oor tot oor. Tieme rijdt podium, hij wordt tweede. Maar we hebben allemaal het beste gegeven. We zijn blij dat we weer begonnen zijn. Dit smaakt naar meer, zelfs met het zand tussen onze tanden.

De komende maanden vindt bijna elk weekend een ICW plaats. Meer informatie en de kalender is te vinden op www.knwunoord.nl

Zaterdag 29 oktober is de tweede ICW in Norg. Dames veld en mtb starten om 11:45. Heren veld en mtb starten om 13:00. 


CSG proeft aan NK Gravel in Epe
Hoe anders was het een dag eerder bij het NK gravel, zaterdag 22 oktober. Er werd gestreden op een grote ronde van ruim 10 km over de flanken van de Hoge Veluwe nabij Epe. Lange rechte wegen, zand, gravel, fietspaden, een heel klein beetje asfalt en weinig bochten. Je weet dat het serieus wordt, als er campers van profploegen opduiken en je weet dat op een NK beland bent als de pa en moe Vos zenuwachtig door het gras ziet struinen. Jawel, Marianne is er ook, net als Lorena Wiebes, Puck Moonen, Sockeloen, een handvol topcompetitie-renners van VolkersWessels en ABloc Cyclingteam en flink wat nationale offroad-toppers. Om 11:00 werden zo'n 200 doldrieste mannen weggeschoten voor 120 km gravelen. Een paar minuten later volgden de vrouwen voor hun koers over 70 km.
Het NK was de apotheose van de NL Gravel Series en bleek eigenlijk een soort "onverharde versie van Middelstum" met een flink startveld. D.w.z. het was gewoon koers. Een massastart, waaiers, wind, een vleugje regen, afzien, sterven en weer doorgaan. Toch was het aan de andere kant ook weer heel anders dan een wegwedstrijd, er was geen ploegentaktiek, het was gewoon eerlijk rammen. Geen klootzakkerij of geflikt worden, geen gevaarlijk stuurgedrag. Er werd eigenlijk verrassend netjes en collegiaal gereden 
Maar is het dan wel écht gravelen? Gravelen staat nog in de kinderschoenen en moet zichzelf nog een beetje ontdekken en ontwikkelen. Nee, er waren geen stuurtasjes, maar wel hipsterbaarden en Douwe "doet dingen" Doorduin was er ook. Er was geen koffiestop onderweg en geen bockbier na afloop, maar we gingen wel raggen over onverharde wegen en er waren pannenkoeken na afloop. Er waren rugnummers en er werd een uitslag opgemaakt. Maar het was evengoed genieten! En daar gaat het toch om, genieten en afzien op onverharde wegen. Met of zonder rugnummer, als je maar lol hebt!
Namens CSG stonden Wichard en Marco aan de start. Voor Wichard was de lol van korte duur, want hij viel vroeg in de wedstrijd en gaf er halverwege de brui aan. Marco denderde vanuit het startvak naar voren en nestelde zich uiteindelijk in de derde grote waaier. Na 3,5 uur bereikte hij als 76e de finish. Niet een klassering waarmee je de krant haalt, maar het plezier en de voldoening waren evenmin groot(s). Ook dit smaakte naar meer, op naar de NL Gravel Series van 2023. Tot die tijd lekker trainen en genieten van de prestaties van onze cyclocrossers (m/v).

Website NL Gravel Series
Sfeerimpressie NK Gravel

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren